KREOLSK TORSKEGRYTE

Publisert November 10, 2015 // MIDDAG, Uncategorized // 9 Kommentarer

Hei på dere!
Jeg dåner av den sporadiske bloggingen min om dagen. Hun som virkelig skulle nyyyte permisjon har jobbet med forberedelser til JULEHEFTET som straks kommer for salg på nettsiden vår og forberedt noen foredrag som ble booket før kulen på magen var reel. Veninnene mine ler seg skakk over dama som planla å ha total permisjon ventet 9 uker og ikke 5 uker med jobb som sist. Faktisk har jeg planer om full permisjon og null niks med jobb altså. Jeg må bare få JULEHEFTET heeelt perfekt og ut for salg først! Også må jeg planlegge kurshøsten 2016 først! Desember blir bra! Visjonen min om å bli en skikkelig blogger med faste spalter og daglig blogging må også ligge litt kjenner jeg. Håper dere følger med selvom bloggingen er sporadisk. Jeg prøver være aktiv på Instagram, og har til om med åpnet Snapchatkontoen for alle og enhver! Følg meg gjerne der (linhan88 it is!)!

Så til overskriften. Vi har en middagsfavoritt i huset. Den går på repeat til en stadighet og vi blir ikke lei! Spør du han lille mannen i huset hva han vil ha til middag får du som oftest fisk til svar. Spør du om han vil ha fiskegryte så jubler han! Søting!
2015-10-08 18.14.48-2KREOLSK FISKEGRYTE – 4 pers
Denne oppskriften fikk jeg faktisk av min kjære pappa for flere år siden, og laget den første gang på Jentenes Julebord. Noe alternativ festmiddag, men skal si det det var populært! Denne gryten egnes like godt til hverdag som fest!

Du trenger:
1 hel purre
2 hvitløksfedd
3 gulrøtter i terninger
1 rød paprika
1 boks havrefløte/soyafløte/boks Creme Fraiche
1 boks kokosmelk
1 ss Curry Paste
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie (valgfritt)
500g torskefilet
salt og pepper etter ønske

Freses purren, paprikaen, gulrøttene og hvitløken i en varm panne i litt olje/smør. Hell over havrefløte/soyafløte/creme fraiche og kokosmelk.  Tilsett currypaste og krydderet. La småkoke i 5 minutter. Skjær torsken i terninger og tilsett torskebitene, vend forsiktig om og la småkoke videre i 5 minutter.

Server sammen med kokt quinoa og dryss gjerne litt friske urter på toppen!
Tips! Til festmiddagen er det knallgodt å drysse noen ferske reker på toppen av hver porsjon. 2015-10-08 18.14.56-2Pssst! Pappaen i huset jobber kvelden i dag og lille luring har fått velge middag. Vi skal derfor ha kreolsk til middag i dag, og dere kan få følge kokkeleringen på Snap!

9 kommentarer to “KREOLSK TORSKEGRYTE”

 1. Tusen takk for mange fine oppskrifter. Du bør vurdere og gi ut kokebok etter endt perm;)
  Hvor kjøper du currypaste? Og hvilken type, ser ved et raskt google søk at det er både rød og grønn.

  Camilla
  November 10, 2015
  • Så hyggelig at du synes det! Veldig mange som sier det/spør meg om det, så er helt klart en drøm det 🙂 Jeg kjøper currypaste på Rema, kiwi osv bare. Den er rød 🙂

   Linn
   November 13, 2015
 2. Denne fiskegryten smakte fortreffelig!!! Og så var den jo så enkel:)) herlig med nye ideer til å variere fiskemåltider. Tusen takk for masse inspirasjon til en sunn livsstil:)))

  Unni
  November 16, 2015
 3. Den her skal jeg prøve denne uka! 🙂 Takk for tips!

  Når vil juleheftet legges ut for salg? Og vil det legges ut på sprudlendesunn.no?

  Anette
  November 16, 2015
  • Heftet kommer på sprudlendesunn.no ja! Forhåpetligvis klart i kveld! 🙂

   Linn
   November 18, 2015
 4. Er currypaste det samme som sambal oelek?

  under opplærimg
  November 22, 2015
  • Det vet jeg ikke! Kjenner ikke det det produkytet du nevnen :-/

   Linn
   November 23, 2015
 5. Helt nydelig mat! 😊Går det ann å erstatte paprika med andre grønnsaker? ☺

  Annette
  January 10, 2018
  • Så bra! Jeg elsker denne gryten 🙂 Jada, bare benytt de grønnsakene du har i hus!

   Linn
   January 12, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV