HAVREBRØD

Publisert October 29, 2015 // NOE Å HA PÅLEGGET PÅ // 4 Kommentarer

Hei i torsdagen!
Vipps var det over en uke siden sist jeg blogget. Jeg har fyllt timeplanen til randen av spennende ting, så kommer sterkere tilbake når ting har roet seg litt. Til søndag skal nemlig lillebror døpes, og som den kreative sjelen jeg er skal ingenting overlates til tilfeldigheten. Temaet for lillebrorfesten er mint og gull, fineste kombinasjonen på jordkloden! Dere har vel fått med dere de søte kjeksene jeg la ut bilde av på Instagram? Jeg lover full oppdatering fra den fronten når festen er over! Om ikke det var nok er jeg også i planleggingsfasen av årets julesnophefte, og det blir så BRA! Jeg kokkelerer og serverer smaksprøver som mottas med jubel, så nå gleder jeg meg veldig til å vise dere! Det skal altså ikke stå på at jeg kjeder meg i denne permisjonen! Hoho.

Så til overskriften. Jeg har blitt helt hekta på havrebrød! Dette brødet laget jeg mye av for mange år siden. Nå har jeg tørket støv av oppskriften igjen og spist det HVER dag i lang tid. Jeg har det med å bli dilla på ting! Havrebrød er enkelpenkelt og perfekt å lage når man ikke har noe annet liggende å pytte pålegget på. Som i dagtidlig når Ellisfis vekket meg klokken 07 ved å hoppe i sengen og skrike “Mamma, jeg er så sulten!”. I brødboksen var det verken knekkis (det har jeg ALLTID liggende!) eller brød, og med mangel på brød i fryseren (noe jeg også ALLTID har!) brettet jeg opp armene og kokkelerte havrebrød. Lille fis skulle nemlig ha brød med ost på, og mine forsøk på å friste med grøt, yoghurt, smoothie eller müsli funket ikke. Nøyaktig 14minutter etterpå var brødet ferdig og lillefis fikk fornøyd ferskt havrebrød med ost på. Perfekt siden jeg i mellomtiden rakk å vaske han i fleisen, ta av pysj, og på med klær.
2015-10-27 09.59.45-1Havrebrød er desidert best ferskt, og siden det tar så kort tid å kokkelere bør det ikke være noe problem.
HAVREBRØD TIL 2 SULTNE ULVER: (vi lager denne oppskriften til oss (mannen i huset, lille fis og meg) og det passer helt perfekt!)

2 egg
2 ts bakepulver
2 ss melk eller kesam (jeg bruker soyamelk)
16-20 ss havregryn (kommer ann på størrelsen på eggene)

Rør sammen og smør en stor runding på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes på 200grader i 10-15minutter. Skjær med pizzarulle eller kniv og nyt med deilig pålegg. Helt fantastisk godt med brunost på! NAM!2015-10-28 09.09.562015-10-27 10.10.20-1Bør testes!
Ha en nydelig torsdag!

4 kommentarer to “HAVREBRØD”

 1. Å nei, jeg kokte de siste eggene våres til frokosten i dag :-/ men disse skal garantert prøves i løpet av uken. Jeg elsker disse raske og enkle oppskriftene dine. Håper dere hadde en fantastisk dåpsfeiring. Gratulerer til lille gullet deres <3

  hanne
  November 1, 2015
  • Tusen takk, Hanne! Vi storkoset oss med dåp!

   Linn
   November 2, 2015
 2. Hvor har du kjøpt den søte pandaen? <3

  Anne Berit
  November 24, 2015

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV