Hei sveis!
I går feiret vi lillebror med god mat, fin familie, himla gode kaker og god stemning. Lillebrorfesten ble akkuratt slik den skulle være og endte slik en fest skal ende (les: sliten!). Han fine lille dåpsgutten vår var seg selv lik og tok dåpsdagen med gyngende ro. Han sov seg igjennom dåpsseansen og var mye våken og bare sjarmerte alle med sitt nydelige smil da han gikk fra fang til fang på festen. Jeg vet det høres litt for godt ut til å være sant, og det er nesten så jeg ikke tørr fortelle om hvor fin han er sånn i tilfelle det hele skulle snu. Jeg trodde virkelig ikke det gikk ann å få en mer harmonisk unge (så sant jeg holder med unna melk da!)!
2015-11-01 18.24.46Temaet for lillebrorfesten var mint og gull. Den fineste kombinasjonen jeg vet om. Både kake, bordkort, vimpelrekke i taket og mer til bar preg av kombinasjonen, og jeg må si resultatet ble ganske så bra! Det har ikke vært bare, bare å få fatt på mintgrønn og iallefall ikke glittrende gullstæsj, men ebay har vært reddningen. Ellis hadde mintgrønn sløyfe (herfra) og lillebror måtte selvsagt matche og hadde mintgrønt bånd på dåpskjolen sin. Jeg dåner forresten av det familiebildet over. Det er herved umulig og ta et bilde hvor alle er fine. Spesielt med en aktiv storebror som var høy på sukker!
2015-10-30 18.50.36På hver asjett lå en liten giraffkjeks med EMIL trykket på. De har jeg fått mange spørsmål om, og er faktisk ganske så enkle å lage. Kjeksen i bunnen er enkel lys kjeks trykket ut med pepperkakeform fra ebay (her). Kjeksoppskriften jeg brukte ble tryllet frem for annledningen og er en ny favoritt. Den er glutenfri og fri for raffinert sukker og kommer i årets Julesnophefte. På toppen av kjeksen har jeg brukt marsipan som er farget mintgrønn. Jeg kjevlet marsipanen ut og trykket den også ut med samme form. Ved hjelp av litt melis limet jeg marsipanen på kjeksen og trykket til slutt navn på ved hjelp av en slik kjekk sak. 2015-10-27 13.50.43Av det spiselige slaget valgte vi diverse småretter. Vi hadde to store skinkepaier med dette fyllet, men brukte bunnen fra Det Glutenfri Verksted. Knallgod og veldig enkel å lage! Vi hadde kjøttboller, foccacia, aioli, en stor fargerik kyllingsalat og lomper smurt med kremost, ruccola og laks. Vi hadde poppet popcorn og hadde litt mintgrønn snop stående til barna. Kakebordet bugnet, akkuratt sånn det skal gjøre. Vi hadde bakt kanelsnurrkake med bollemiksen fra Det Glutenfri Verksted (NAM!), en fantastisk raw bærkake (oppskrift her), en fantastisk sukkerbombe av en marsipankake med selvsagt mintrønne detaljer, samt at en fin veninne hadde bakt tidenes beste sprudlende sunne brownie. Skal si deg vi rullet hjem alle mann!
2015-11-02 21.36.162015-11-01 14.42.022015-11-02 21.37.35Snakk om en fin dåpsdag og feiring av lillebror da!