Hei fra London! I skrivende stund er jeg på jentetur i London uten mann og barn (Uæh! Uvant!). Siden det er 1.desember og tid for å endelig ønske julen velkommen, pangstarter vi måneden med Sprudlende Sunn julekalender. Det vil gjemme seg en oppskrift bak hver luke, så her gjelder det å følge med! Både jeg og Randi deler oppskrifter på alt fra desserter, snop, middager og annet snask. Siden jeg hygger meg i London er det Randi som er hjernen bak dagens oppskrift med dere.2.2
Bak den første luken gjemmer det seg en frisk forrett. Denne oppskriften er en vinner på festbordet og egner seg ypperlig til forret i juleselskap eller til nyttårsaften. Dette er en lett og frisk forrett man bare vil spise mer og mer av!

KRABBESALAT MED CHILI OG LIME

Til 4 porsjoner trenger du:

 • 75 ml olivenolje
 • saften av en lime
 • 3 vårløk, finhakkes
 • 2-3 ss majones
 • 1 bunt frisk gressløk
 • 1 rød chili
 • 300 g fersk krabbekjøtt (gjerne fra klør og krabbeskjell)
 • 1 pakke hjertesalat/crispisalat
 • frisk koriander
 • 1 moden mango
 • olivenolje med sitron (kan sløyfes!)

Bland sammen olje, limesaft, vårløk, majones, gressløk og hakket rød chili. Smak til med salt og pepper og la blandingen hvile i 5 minutter. Legg krabbekjøttet i en stor bolle og bland gradvis inn urte- og chiliblandingen. Legg salatblader på tallerken sammen med skiver av mango. Lag en salat med hakket salat, koriander og mangobiter som du blander sammen med olivenolje med sitron. Plasser krabbesalaten på salatbladet med frisk salat til og evt noen ekstra limebåter.

Husk å kommenter under bildet/linken til LUKE 1 på facebooksiden til Spudlende Sunn, og du er med i trekkningen av et Sprudlende Julesnophefte! Vinneren trekkes til lørdag, og alle kommentarer teller!

OPPDATERING! Jeg har laget denne en hel haug ganger og er helt frelst! Nydeligste forretten jeg har smakt!