Hei i mandagen! Ny uke er i gang og vi er straks halvveis i julekalenderen allerede. Kjempe gøy at dere klikker dere inn og lar dere inspirere. Både jeg og Randi digger kokkelere sprudlende sunne oppskrifter til dere. Det finnes ikke noe vi liker bedre enn å inspirere! Bak dagens luke gjemmer det seg en herlig julefavoritt med en liten vri. Randi har bakt klassiske biscotti, men toppet med pistasjnøtter og selvsagt brukt sprudlende sunne ingredienser. Disse er så gode! Enkle å lage, perfekt å ha liggende i kakeboks til julens mange besøk og kosestunder.
DSC_9880

Biscotti med pistasj

Et stekebrett, doble gjerne oppskriften om du vil bake opp litt til jul!
Du trenger:

  • 90 g valnøtter
  • 50 g kokossukker
  • 25 g mykt meierismør
  • 25 g kokosolje
  • 1/2 egg
  • 100 g jyttemel teff
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • 20 g pistasjenøtter til pynt
Hakk opp valnøtter. Rør sammen kokosolje, smør og kokossukker. Visp et egg, og tilsett halve egget i røren. Visp dette til en myk krem. Vend inn nøttene i røren. Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver og rør det inn til det blir en fast deig. Del deigen i to og fordel to rader på et stekebrett med bakepapir. Trykk deigen til ca 1 cm tykk, 7 cm bred og 20-25 cm lang. Ha hakkede pistasjenøtter på toppen som du trykker ned i deigen. Ikke ha for store nøttebiter, da bare knekker de når du skjærer de opp. Stek de så på 200 grader i 15 minutter. Ta de ut og skjær biter på skrå. Legg de så med skjæreflaten opp og tørk de ytterligere på 50 grader i en time. De skal være helt tørre og la de avkjøles på rist. Oppbevares i en kakeboks.
DSC_9884
God mandag til dere!
Pssst! Ikke glem give awayen vi har gående om dere vil vinne deilig hudpleieprodukter. Husk at dette er en facebookkonkurranse!