LUKE 7 – BISCOTTI MED PISTASJ
Hei i mandagen! Ny uke er i gang og vi er straks halvveis i julekalenderen allerede. Kjempe gøy at dere klikker dere inn og lar dere inspirere. Både jeg og Randi digger kokkelere sprudlende sunne oppskrifter til dere. Det finnes ikke noe vi liker bedre enn å inspirere! Bak dagens luke gjemmer det seg en herlig julefavoritt med en liten vri. Randi har bakt klassiske biscotti, men toppet med pistasjnøtter og selvsagt brukt sprudlende sunne ingredienser. Disse er så gode! Enkle å lage, perfekt å ha liggende i kakeboks til julens mange besøk og kosestunder.
Biscotti med pistasj
Et stekebrett, doble gjerne oppskriften om du vil bake opp litt til jul!
Du trenger:
- 90 g valnøtter
- 50 g kokossukker
- 25 g mykt meierismør
- 25 g kokosolje
- 1/2 egg
- 100 g jyttemel teff
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1/2 ts bakepulver
- 20 g pistasjenøtter til pynt
Hakk opp valnøtter. Rør sammen kokosolje, smør og kokossukker. Visp et egg, og tilsett halve egget i røren. Visp dette til en myk krem. Vend inn nøttene i røren. Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver og rør det inn til det blir en fast deig. Del deigen i to og fordel to rader på et stekebrett med bakepapir. Trykk deigen til ca 1 cm tykk, 7 cm bred og 20-25 cm lang. Ha hakkede pistasjenøtter på toppen som du trykker ned i deigen. Ikke ha for store nøttebiter, da bare knekker de når du skjærer de opp. Stek de så på 200 grader i 15 minutter. Ta de ut og skjær biter på skrå. Legg de så med skjæreflaten opp og tørk de ytterligere på 50 grader i en time. De skal være helt tørre og la de avkjøles på rist. Oppbevares i en kakeboks.
God mandag til dere!
Pssst! Ikke glem give awayen vi har gående om dere vil vinne deilig hudpleieprodukter. Husk at dette er en facebookkonkurranse!
Pssst! Ikke glem give awayen vi har gående om dere vil vinne deilig hudpleieprodukter. Husk at dette er en facebookkonkurranse!
hilde sæthre
Hei
Det står 1/2 ts vaniljesukker 2 ganger i oppskriften, hva skal det være?
Linn
Obs! Det skal være bakepulver å den ene! Skal rette opp feilen sporenstraks!
Kristi
Er det stor forskjell på vanlig jyttemel (den blå de har i de fleste matbutikker) og jyttemel teff? Kan begge brukes, eller er teff bedre/sunnere?
Linn
Ja, det er stor forskjell! TEFF er et nokså næringsrikt lite frø det er laget fint mel av, mens jyttemel blå pose er en typisk glutenfri melmiks med stivelsesrike melsorter som potetmel, maismel og rismel. Anbefaler TEFFmel 😉