Mandelkjeks

Publisert August 12, 2010 // KJEKS // 46 Kommentarer

Disse er fantastiske med ost. Jeg har laget noen gode salte kjeks før, noen skikkelig gode. Men disse var bedre!

2 dl mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
2 ts fiberhusk

Kjør mandlene til mandelmel (husk å kjør lenge nok, så det blir skikkelig mel). Bland alle ingrediensene og rør godt. Form runde kuler og trykk de flate på et bakepapir. Jeg liker å ha fuktede fingre når jeg trykker de flate og former de runde og fine. Strø havsalt over og stek i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter avhengig av størrelse.


Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha liggende. Genialt å ha liggende når sulten melder seg eller når man trenger et kjapt måltid!
NB! Farlig gode!

46 kommentarer to “Mandelkjeks”

  1. Hvor mange blir det? De så fristende ut, men jeg gidder aldri å lage en hel porsjon og ha en haug med ting jeg ikke spiser opp!

    Hvor får jeg tak i billigst sesamfrø?