Mandelkjeks

Publisert August 12, 2010 // KJEKS // 46 Kommentarer

Disse er fantastiske med ost. Jeg har laget noen gode salte kjeks før, noen skikkelig gode. Men disse var bedre!

2 dl mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
2 ts fiberhusk

Kjør mandlene til mandelmel (husk å kjør lenge nok, så det blir skikkelig mel). Bland alle ingrediensene og rør godt. Form runde kuler og trykk de flate på et bakepapir. Jeg liker å ha fuktede fingre når jeg trykker de flate og former de runde og fine. Strø havsalt over og stek i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter avhengig av størrelse.


Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha liggende. Genialt å ha liggende når sulten melder seg eller når man trenger et kjapt måltid!
NB! Farlig gode!

46 kommentarer to “Mandelkjeks”

  1. Hvor mange blir det? De så fristende ut, men jeg gidder aldri å lage en hel porsjon og ha en haug med ting jeg ikke spiser opp!

    Hvor får jeg tak i billigst sesamfrø?

    verosgalematverden
    August 19, 2010
  2. Denne oppskriften gir type 10 – 12 kjeks. Kommer ann på størrelsen selvsagt. De er super gode, så sikkert ikke noe problem å få spist opp! 🙂 Men om du alikevell vil halvere oppskriften, så gjør det! Null stress 🙂

    Billige sesamfrø fåes i vanlig matvarebutikker!

    Linn
    August 20, 2010
  3. Disse ser gode ut, blir nok en bakedag i dag ja. Kan man bruke mandelmel i stedet for å male mandler? (jeg har noe stående i skapet som jeg ikke får brukt opp..) Hehe:-)

    Ann Kristin
    October 4, 2010
  4. Jada! Det kan du så absolutt! Bruk det du har! Eneste er at det mandelmelet er avfettet, så kanskje du må tilsette litt olje i røren bare!

    Kjeksene er utrolig gode! Gled deg! 🙂
    Lykke til med bakingen!!!

    Linn
    October 4, 2010
  5. Nå står kjeksene i ovnen -gleder meg til en kjeks med ost 🙂

    Makronella
    November 13, 2010
  6. 2 dl. malte mandler, er det 2 dl før malingen eller etter?

    Anonymous
    November 16, 2010
  7. 2 dl før malingen! Godt poeng! 🙂

    Linn
    November 16, 2010
  8. Jeg tok sjansen på at det skulle være sånn! Kjeksene ble iallefall super gode! Regnet ut noe karb. innhold?

    Anonymous
    November 17, 2010
  9. Så bra!
    Jeg skal lage de igjen i dag. Elsker de! Det er ca. 0,7g karbo i hver kjeks, så det er da ikke så aller værste det heller! 🙂

    Linn
    November 17, 2010
  10. Da har jeg prøvd meg på disse, og de er nydelige. Noen havner under juletreet i år.

    Line
    December 3, 2010
  11. Jeg skal helt klart lage slike, nå vet jeg jo innholdet av arber også. Supert at det ikke er så mye.

    Hild Frøya
    January 3, 2011
  12. Testet disse i dag, men med mandelmel, da brukte jeg:
    2 dl mandelmel
    1 dl sesamfrø
    2 ss fiberhusk
    1/2 ts salt
    1 ts sukrin
    3 eggehviter
    1 ss olje
    Pensla med olje og strødde på maldonsalt – jeg kjevlet en og en kule mellom to lag med gladpack og stakk ut med et glass, fikk da 22 kjeks
    Og disse er skikkelig gode, takker for tipset.

    Hilsen Taran

    Anonymous
    January 7, 2011
  13. Jeg har prøvd ut oppskriften, tilsatte litt av hvert av krydder, så det ble noen skikkelige krydderkjeks som smakte utrolig godt med tines urtekremost. Jeg fikk ca 24 kjeks. Jeg kjevlet ut deigen og stanset ut kjeksene med et glass.

    Liker forresten bloggen din veldig godt, den er søt 🙂 Har akkurat begynt på lavkarbo, så da er det morsomt å finne noen på sin egen alder som blogger om det 🙂

    Marie
    March 12, 2011
  14. Marie: SÅ hyggelig at du liker bloggen! Mandelkjeksene er MAGISKE! Lager de så ofte jeg kan! 🙂

    Linn
    March 13, 2011
  15. Fantastiske kjeks!!!!!!!!! Her gikk det unna hos både store og små! Mor likte dem best med ost, mens yngstemann i huset spiste dem “rene” som snacks!

    Anonymous
    March 14, 2011
  16. Disse var helt sykt gode!!! Vet du hvor mye karbo det er i de??? Kanskje det er noe jeg kan spise til frokost, savner knekkebrød

    lottesinverden
    April 19, 2011
  17. Ja, vettu! I`m in love! Lever på de i perioder! 🙂 Disse kan fint nytes til frokost. Litt under 1g pr kjeks tror jeg! 😉

    Linn
    April 20, 2011
  18. Oi, disse var skikkelig gode! Takk for en fantastisk oppskrift 🙂

    Ann-Katrin
    April 21, 2011
  19. Da har jeg endelig lager mandelkjeks, og de ble fantastisk (farlig) god. 🙂

    Helle
    May 1, 2011
  20. Disse må jeg prøve, bare å komme seg i butikken før det stenger en pinseaften. Ha en herlig pinse!

    Happy
    June 11, 2011
  21. Det bør du. Smaker MAGISK! Ha en herlig pinse du også! 🙂

    Linn
    June 11, 2011
  22. Disse var VELDIG gode! Også så enkle å lage 🙂
    Siden jeg er lat så orket jeg ikke å lage runde kjeks. Jeg kjevlet bare ut hele deigen på en bakeplate, rutet den opp og stekte. Funket kjempebra.

    Trine RJ
    June 13, 2011
  23. Jaaa, de er elskverdige! Har perioder hvor jeg lever på disse! 🙂 Du laget mandelknekkis. Funke jo perfekt det! Hehe

    Linn
    June 13, 2011
  24. Fantastisk. Søkte lavkarbo kjeks på google, og dette var hitt nr 2. Er invitert på ost og kjeks i morgen, så jeg trenger noen å lage selv. Flott, de ser kjempe gode ut 🙂

    Mitt liv og litt til
    August 15, 2011
  25. Skal den være vedig løs den deigen, heller seig. Syns liksom den blei for løs, så tok litt mere eggehivte, men da syns jeg den blei så seig. Men fikk da kladdet det på, og det smakte godt. Jeg kjenner jeg må ha noe pålegg på dem. De bare gode med baconost på 🙂 . Og sikkert masse annen ost.

    Mitt liv og litt til
    August 15, 2011
  26. Jeg skjønte hvorfor den blei løs, jeg tenkte når det stod 2dl malte mandler. Så annså jeg det som ferdig malt, men leste nedover at det var FØR jeg malte. De smakte jo greit selv da, men nå blei dem bra :p etter 2 gang. Takk for oppskrift.

    Mitt liv og litt til
    August 15, 2011
  27. Godt å høre at de smakte godt! Veldig mange som elsker de 🙂 Jeg pleier å lage store posjoner av gangen å ha liggende når jeg har lyst på noe enkelt til kvelden osv. KJEMPE gode! 🙂

    Linn
    August 16, 2011
  28. Ser du bruker 2 dl mandler i denne oppskriften. Jeg tenkt jeg skulle bruke ferdig mandelmel,vet du hvor mye jeg trenger?? 🙂

    Kjeksene ser kjempegode ut, gleder meg til å prøve! 🙂

    Monica
    September 6, 2011
  29. Hmm, prøv deg på 2,5 dl. Tror ikke du behøver noe mer iallefall! Husk å ta olje eller vann på fingrene når du trykker de ut! Lykke til! De er virkelig MAGISKE! 🙂

    Linn
    September 6, 2011
  30. Nam nam! Kommer ALDRI over hvor utrolig gode disse kjeksene er! Laget dem nå på morgenkvisten og har kost meg med tre stykk med hvitost på og selvmekka iskaffe, laktose og sukkerfri 😉 Man lever godt på lavkarbo! Forresten godt å se du er tilbake på bloggfronten etter en stille sommer!

    Marie
    September 8, 2011
  31. Disse er nydelig,har laget de flere ganger til kveldskos med div ost på.. nå står ett nytt brett og godgjør seg i ovnen:-)

    Mari
    September 23, 2011
  32. Knallgode kjeks! 🙂 Har linka til oppskrifta di på bloggen vår 🙂

    Henriette
    September 27, 2011
  33. Disse er supergode, har laga dem mange ganger. Men jeg lurer på hvorfor det bare er eggehvitter i? Går det ikke an å bruke ett helt egg i stedet? Takk for oppskrift! 🙂

    Charlotte
    January 26, 2012
    • Ja, de er sable gode! Eggehvitten gjør at kjeksene blir ordentlig stive. Du kan prøve med et helt egg, men tror ikke resultatet blir like bra! 🙂

      Linn
      January 26, 2012
  34. Hei 🙂
    HAr du prøvd med noe annet enn sesamfrø? Linfrø eller gresskarskjerner? Eller kun mandelmel?
    Tips: Krydre med masse rosmarin og timian, digg <3

    Kari
    January 16, 2013
    • Hei! Har prøvd med både det ene og det andre, men synes ingenting er så godt som vanlige med sesam. Vet! Rosmarin og timiankrydrede mandelkjeks er superdigg!:)

      Linn
      January 17, 2013
  35. Vanlige mandler med skallet på? 🙂

    Kristin
    March 13, 2014
  36. Har du prøvd å lage disse med flax/chia “eggs” ?
    Jeg har har veldig lyst å bake mandelkjeksene dine,men magen min vil ikke
    ha eggehvite..

    Helen
    March 16, 2014
    • Det har jeg ikke prøvd, Helene! Lag heller bokhveteknekkis, de er jo himla gode de også! Den eggehviten er en teit sak altså. Mange reagerer på den, men o`så fin den er i bakst og slikt!

      Linn
      March 16, 2014
  37. Tror jeg må teste ut med flax “eggs”.
    Egg er en fantastisk ting. Det går helt fint å holde seg unna kumelk og gluten,men når du i tillegg fjerner egg så blir det vanskelig å få fin/luftig bakst.

    Helen
    March 18, 2014
  38. Hei,
    Går det an å sløyfe fiberhusk?

    Camill
    March 28, 2014
    • Nei, da vil de ikke henge sammen. Fiberhusken er en viktig ingrediens!

      Linn
      March 30, 2014
  39. Jeg lagde uten fiberhusk og det gikk helt fint!
    Brukte 2 ts kokosmel 🙂 (det jeg hadde i skuffen)

    Veldig gode!

    Camilla
    April 6, 2014
  40. Hei
    Har du testet å lage disse med mandelpulp?

    Ns
    October 13, 2017
    • Hei!
      Ja, det har jeg faktisk. Ble ikke like sprø og gode 😉

      Linn
      October 17, 2017

Legg igjen en kommentar



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV