LUKE 12 – GLUTENFRI LUSSEKATTER

Publisert December 12, 2015 // JUL, KAKE // 5 Kommentarer

Hei i lørdagen! I morgen er det Luciadagen, og det betyr lussekatter! Egentlig skulle jeg bake og dele oppskrift med dere imorgen, men så slo det meg at det må da være bedre å få tips og oppskrift en dag i forkant slik at dere kan handle inn alt som trengs og kokkelere noen aldeles nydelige lussekatter på selveste Luciadagen OG tredje søndag i advent! Perfekt adventskos spør du meg! Jeg og han lille bakeren i huset har derfor vært en dag på forskudd og bakt økologiske og glutenfri lussekatter i dagtidlig! Vi kan skrive under på at de ble über gode og at man knapt kan merke at de er uten hvetemel.2015-12-12 11.27.18Vi har bakt lussekatter med bollemixen til Det glutenfri verksted. Den går absolutt under den kategorien boller bør havne (les: under kosemat), men ingrediensene miksen inneholder er økologiske og av høyere kvalitet en mye annet man finner på markedet. De er ikke tilsatt noe tullball og inneholder få ingredienser. Søtningen i bollene er rårørsukker som dog har samme effekt på blodsukkeret som vanlig hvitt sukker, men den store forskjellen er at rårørsukkeret er uraffinert noe som betyr mer næring ti kroppen. Du må absolutt ikke tro rårørsukker faller inn under kategorien næringsrike matvarer, men et bedre alternativ enn hvitt sukker er det helt klart!2015-12-12 12.21.26Bollene kan enkelt lages melkefri om du bruker havremelk istedenfor melk og kokosmelk istedenfor kesam. Reagerer du også på meierismør kan “smøremyk” helt klart brukes. Fungerer strålende!

GLUTENFRI LUSSEKATTER

Ca 12 stk

Du trenger:

  • 1 bollemix fra Det glutenfri verksted
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 2 dl lunken havremelk
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 4 ss smeltet smør
  • 2 ts gurkemeie/safran

Bland melken med resten av ingrediensene. Bland godt tl en fin deig og sett til heving i 30min. Form lussekatter, men istedenfor å benytte mel på hender og bakebord benytter du en nøytral olje (gjerne rapsolje). Dette fordi bollene fort blir tørre om de tilsettes mer mel. Form søte lussekatter og pynt med rosiner. Hev videre i 20-30min. Stek på 220grader i ca 10-15 minutter. Ta de ut før de blir for godt stekt – da blir de nemlig også fort tørre! Goooode!2015-12-12 12.22.19Nå skal jeg og gutta ta med oss et lass lussekatter til besteforeldrene! Nyt lørdagen og god kokkelering om det står lussekatter på menyen imorgen tidlig!

Psssst! Jeg har trukket en heldig vinner av de fine produktene fra PURESKIN.no på facebook. Klikk deg inn å se! Og ikke glem å delta på give awayen med de flotte sprudlende sunne produktene som trekkes til onsdag heller da! Jo fler ganger du kommenterer, jo større vinnersjanse! Lykke til!

5 kommentarer to “LUKE 12 – GLUTENFRI LUSSEKATTER”

  1. mmm.. deilig 😀

    Nina Bakke
    December 13, 2015
  2. Ser veldig godt ut! Har du bare “vanlig” væsken fra kokosmelkboksen, eller har du latt den stå i kjøleskapet og bruker den stive delen? Tenkte sistnevnte – for å få mer tykk konsistens som kesam, men du skriver ingenting om det 😉

    Ingrid
    December 13, 2015
    • Jeg bruker bare vanlig kokosmelk 🙂

      Linn
      December 14, 2015
  3. Hei Hvilken butikk i østfold har disse produktene?
    Hilsen Johanne

    Johanne
    December 13, 2015
    • De fleste butikkene i Norgesgruppen har disse, Johanne! Både kiwi og Meny har. Meny har selvsagt best utvalg 🙂

      Linn
      December 14, 2015

Legg igjen en kommentar



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV