Hei i tirsdagen! I går hadde jeg lunsjbesøk av en fin veninne i vinterværet. Etter en lang gåtur kokkelerte jeg for annledningen en stor deilig fargerik salat. Perfekt lunsjkos!
2015-12-14 13.49.36

LUN VINTERSALAT

3 posjoner

Dette er en deilig lun vegetarsalat som metter godt siden den inneholder langsomme karbohydrater, gode proteiner og fettsyrer. Topp gjerne med pesto, en god kaldpresset olivenolje eller aioli.

Du trenger:

  • Et hode crispy salat
  • 2 never bladspinat
  • 1,5 hakket rød paprika
  • 1/2 bunt vårløk
  • 1 boks kikerter
  • 1 søtpotet i terninger
  • 2 rødbeter
  • 1 dl quinoa
  • En god neve cashewnøtter

Sett ovnen på 220grader. Skrell søtpotet og rødbeten, og hakk i små terninger. Hemligheten bak crispy terninger er å riste de i en plastpose med olje og krydder. Fordel utover en bakepapirkledd stekeplate og stek i ca. 10min. Mens dette står i ovnen kokes quinoaen. Jeg har nesten alltid litt quinoa stående i kjøleskapet. Det er lurt å koke opp litt ekstra når man først er i gang, så har man tilgjengelig til å putte i grøten, salaten eller i bakst. Quinoa er en liten næringsbombe man definitivt bør benytte mer! Kikertene ristes med olje og krydder (min favoritt er hvitløkspulver og litt salt) i en varm stekepanne. Rist på pannen med jevne mellomrom så de blir jevnt stekt rundt hele. Dette tar bare 4-5 minutter. Avkjøl kikertene mens du river salaten (det viser seg nemlig at man bevarer mye mer næring om salaten rives enn kuttes, tenk det du!) og hakker resten av grønnsakene. Tilslutt ristes nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter. Bland alt sammen og du har en nyyydelig lun fargeglad salat som metter godt! NAM!

Ha en nydelig tirsdag! – og du: følg meg gjerne på snap (linhan88). I går laget jeg verdens beste gulrotsuppe på snap. Den er så god at jeg tror jeg er nødt til å dele den med dere!

Pssst! I dag er siste sjanse til å kommentere på facebook og delta i trekkningen av den fine produktpremien. Vinner trekkes imorgen!