16 desember og bare 8 (!!) dager til julen synges inn. Jeg kjenner jeg blir litt småstresset, men jeg tror jeg har alt under kontroll. I år har jeg vært tidelig ute med det meste, men det kjennes nesten litt merkelig ut det også. Hva skal jeg liksom bruke førjulstiden til da? Heldigvis har jeg ikke hatt o`store bakedag eller pyntet juletreet enda. Det er virkelig da julestemingen pleier komme for fullt!

Ny dag, ny oppskrift. Bak dagens luke gjemmer det seg en herlig granola med en liten juletvist. Hva med en litt annerledes vri på Granolaen til jul? Denne er perfekt å ha til frokost, kvelds eller et lite mellommåltid sammen med litt tyrkisk yoghurt. Det er lurt å lage opp en stor porsjon når du først er i gang, så har du herlig granola stående til kjappe måltider. Hjemmelaget mat er også perfekte gaver å ha til familie og venner i julen. Fordel blandingen i små glass og sett på en liten merkelapp og en fin liten sløyfe, så har du klar en julegave litt utenom det vanlige. DSC_9924

Julegranola

Du trenger:

  • 200 g valnøtter
  • 200 g havregryn
  • 100 g gresskarkjerner
  • 80 g mandler
  • 70 g solsikkefrø
  • 70 g sesamfrø
  • 40 g kokoksflak
  • 130 g kokosolje
  • ca 1 dl lunkent vann
  • 4 ts kanel
  • 4 ts kardemomme
  • 2 ts havsalt
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 3 ss kokossukker
  • Tørkede tranebær, gjerne disse

Sett ovnen på 140 grader. Grovhakk nøttene og bland alt det tørre. Smelt kokosolje og bland med vann. Hell det over det tørre og bland godt. Ta bakepapir utover et stekebrett og hell blandingen utover. Stek det i ca 1 time og rør gjerne litt underveis. Pass på slik at den ikke blir brent og la den stå litt lengre om det ikke er tørt. Avkjøl blandingen og oppbevar Granolaen på tette glass.
DSC_9929Ha en nydelig dag!

Pssst! Vinner av konkurransen trekkes kl18 i dag! Kommenter frem til det om du vil vinne!