Hei sveis! I går fartet vi til Sverige så raskt vi omtrent hadde sperret opp øynene på morgenkvisten. Alt for å slippe den store folkemassen som gikk bananas i matbutikkene og på vinmonopolet. Himla deilig å være ferdig med storhandelen når folk startet å strømme til! Vi har fått en bra rutine ved å hamstre opp til skuffer og skap på favorittbutikken Strømstad mat (økoheaven!) ca annen hver mnd. På vei hjem fra nabolandet durer vi innom Sørli Gård og hamstrer verdens beste egg. Jeg blir like varm om hjertet hver gang jeg ser de glade hønene som tupper rundt på det store området de har å boltre seg på. De kan gå inn og ut som de vil uansett årstid og vær. De får næringsrik mat som er menneskeføde og ikke basert på noe kunstig tullball som ikke har noe i verken dyr eller mennesker å gjøre. Sørli gård ligger i Sjeberg langt ute på landet. Likevel er det ikke lenger på landet enn en liten svingom fra E6 når man først er på farten. På landet stoler man på folk, så egg kan man hente fra hønsehuset når man vil. Man legger bare igjen penger og noterer navn i en bok. 70kr for 30 store økologiske egg fra glade høner! Det er til å bli glad av det!
Jeg tør påstå at dette er landes beste egg! Så store og den deiligste gule plommen fullspekket med gode fettsyrer! Bor du ikke på Østlandet kan du kjøpe eggene på blant annet Meny bak navnet Vingulmark!
2015-12-19 12.06.312015-12-19 12.06.452015-12-19 12.13.26Nå er skuffer og skap fyllt opp med en masse deilig økomat. Nå kan julen bare komme!

Senere i dag åpnes luke 20 i oppskriftskalenderen vår. Jeg vet Randi har kokkelert noe knakende godt for søtmumsene! Jeg deler oppskrift med dere i ettermiddag. Mums!

Ha en nydelig søndag!