Bak dagens luke gjemmer det seg en fantastisk nydelig fiskesuppe. Denne er perfekt å servere i romjulen! Fiskesuppe er mmin favorittsuppe og passer like godt til hverdag som til fest. For den perfekte fiskesuppe er det best om kraften som gir den gode smaken kan få stå å putre og koke inn lenge og vel. Har man ikke god tid fungerer det også fint å lage kraft av kokevannet til fisken, eller bare kjøpe en ferdigkjøpt variant. Husk at fisken og grønnsakene egentlig bare skal trekke for perfekt konsistens. Lager du en stor porsjon, la gjerne suppen og fisk/grønnsaker blandes rett før servering.
DSC_9123

Kremet fiskesuppe

4 porsjoner

Du trenger:

 • 2,5 dl hvitvin
 • ca 2 cm fersk chili (juster etter hvor strek du vil ha den)
 • et fedd hvitløk
 • 1/2 gul løk
 • ca 700 g fersk torsk
 • 5 dl fiskekraft (hjemmelaget eller kjøpt)
 • 2,5 gulrot
 • 1/2 purre
 • 1/2 sellerirot
 • 2 dl matfløte (evt kokosmelk)
 • en neve fersk basilikum
 • Ferske reker (kan sløyfes)
 • salt og pepper

Finhakk chili (uten frø), hvitløk og løk. Ha det så i en kjele og fres det i ca et minutt i litt olje. Hell så over hvitvin og reduser væsken til ca halvparten.  I en annen kjele lager du kraft ved å koke opp vann og trekke fisken i ca 10 minutter. Ta ut fisken og rens den for skinn og bein. Tilsett ca 5 dl av kraften i kjelen med hvitvin (evt om du har annen fiske-skalldyr kraft – Jacobs sin fra Meny fungerer også strålende!). La det redusere i ca 10-15 min og tilsett fløte. Bruk en stavmikser til å skumme opp suppen og deretter setter du kjelen tilbake på platen. Kok opp med de oppskjærte grønnsakene og la det koke i ca 3-4 minutter. Tillsett så ferdig renset fisk og server med friske urter, nybakt brød og gjerne litt ferske reker.
DSC_9124

NAM!