Hei sveis! Takk for super respons på forrige innlegg. SÅ glad at dere er enige og er like oppgitt over sukkersituasjonen som meg!
Så til dagens kalenderluke. 22 desember allerede. Uææ! Jeg er klar for jul altså! Den kom bare litt brått på meg i år! Bak dagens kalenderluke gjemmer det seg oppskrift på noen super digge julekjeks. Jeg hadde besøk av en fin bakeglad venninne for noen dager tilbake og til besøket hadde hun kokkelert de diggeste kjeksene jeg noen gang har smakt. Hun har det med å få sukkerfri og glutenfri bakst til å bli perfekt! Jeg lot meg inspirere og baserte oppskriften på disse kjeksene. De er min desidert favoritter og bakes stadig her hjemme. Jeg tilsatte noen ingredinser og vips fikk de en liten julevri over seg. Helt perfkte etter min mening!
2015-12-21 16.00.34

JULECOOKIES

Til 32 kjeks:

 • 300g mykt smør
 • 1,5 dl sukrin Gold
 • 1,5 dl kokossukker
 • 2 ts vaniljepulver
 • 3 egg
 • 1 liter/10dl havregryn
 • 1 dl mandelmel
 • 3,5 dl jyttemel
 • raspet skall fra 1 appelsin
 • 1,5 ts malt ingefær
 • 3 ts kanel
 • 2 ts nellik
 • 3 dl valnøtter
 • (2 ts Sukrin Gold)

Valnøttene i oppskriften er fyllet i kjeksen og kan fint erstattes med rosiner, tranebær, andre nøtter eller lignende. Jeg har i tillegg benyttet karamelliserte valnøtter som virkelig satte kronen på verket. Ønsker du også bruke karamelliserte valnøtter som fyll i kjeksene, starter du med å riste nøttene i en varm stekepanne. Dryss over søtningen og bland samme. Hell de utover et bakepapir og de tørker og blir sprø ganske så raskt. Så til kjeksene: La smøret være mykt og bland inn sukkeret. Bland så inn resten av ingrediensene. Hakk nøttene og bland de in til slutt. Form deigen til flate runde kjeks på bakebrettet og stek i ovnen på 180grader i 15-16minutter. Avkjøl på rist og oppbevar de i en boks. Perfekt til kos i julen!2015-12-21 16.01.04Pssst! Disse er forøvrig supre å gi bort. Barnehagedamene til Ellisen min har blant annet fått en pose hver som takk for at de er så søte og gode som de er!

God tirsdag! Jeg får straks storfint besøk helt fra Trondheim! Babytreff med en bloggleser. Snakk om koselig!