Hei i vinterværet! Det er kaldt som pokker på Østlandet, men jeg digger det! Hvitt og kaldt, akkurat slik vinteren skal være.

I dag vil jeg dele en frokostfavoritt med dere. Smoothie er perfekt og kjapp frokost, iallefall om den tilsettes de rette ingrediensene. Jeg har spist meg lei på brødmat i julen, derfor passer smoothiefrokost midt i blinken. Dessuten er han lille luringen min over gjennomsnittet glad i smoothie, så valget blir ofte enkelt på morgenkvisten. Denne smoothien er en grønn favoritt kroppen blir glad av. Den metter godt, gir en haug med god næring og langvarig energi. Smoothiebowl har blitt supertrendy, og det er slettes ikke rart. Man får en følelse av å spise yoghurt med topping, men så er det mer næring enn som så. Det er også en fryd for øyet og det er jo en bonus i seg selv!

image

Grønn frokostsmoothie

Smoothien ligner på denne, men er helt melkefri siden den inneholder kokosmelk istede.

Du trenger:
1/2 avokado
1/2 banan (gjerne frossen – husk å frys bananer som begynner bli brune – suuupert i smoothie!)
1 ss chiafrø
1/2 boks kokosmelk
2 klumper frossen spinat
1 ta vaniljepulver
1 ss gelatin (beautyfood) – kan sløyfes!
1 ss lechitin – kan sløyfes!

Topping:
gojibær
hempfrø
cruncy bokhvete/müsli
frossne bær

Kjør det hele i blenderen eller stavmixeren, hell i en dyp skål eller kopp og topp med ønsket topping. Topp med hva du måtte ønske, en favoritt hos oss er denne fra René Voltare – fantastisk god!

God tirsdag!