FRIYAY – RÅ BROWNIE

Publisert January 22, 2016 // KAKE, SNOP/GODIS // 5 Kommentarer

Yes! Det er fredag og straks helg! Hva passer vel ikke da bedre enn oppskrift på en super kjapp og fantastisk god brownie? Når vi veileder klienter i Sprudlende Sunn gir vi alltid med noen oppskrifter sammen med en god dose tips og råd. Jeg har derfor en liten bunke oppskrifter for hånden hvor kanskje halvparten er oppskrifter som jeg bare gir til klienter og evt kursdeltakere. Denne brownieoppskriften er en sånn oppskrift. Denne har jeg laget ved jevne mellomrom siden jeg bodde i København. Bare sjekk dette innlegget fra 2012! Snakk om entusiasme for en brownie! Den er faktisk så god, og ikke minst den gir meg så Københavnvibber at jeg får helt ståpels! Sjekk dette innlegget om Urtehuset – min absolutte favorittkafé i København. Nå fikk jeg så lyst til å dra nedover dit at jeg har ikke ord!

Så til den rå brownien da. Det tar nøyaktig 5 minutter. Ingen steking eller annet styr! Alt du trenger er en stavmixerbeholder, foodprosessor eller blender.
DSC_0045

RÅ BROWNIE

Til en liten kakeform, ca 8 små kakestykker trenger du:

  • 15 stk myke dadler uten stein
  • 1,5 dl valnøtter
  • 6 ss rått kakaopulver
  • 3 ss carobpulver (kan sløyfes)
  • 10-12 dråper stevia med sjokoladearoma

Skjør det hele til en fin, klumpfri masse. Trykk ut i en tom isboks eller lignende kledd med plastfolie, eller bruk silikonbrødform (plastfolien gjør at brownien enkelt kan løftes ut av formen). Sett i kjøleskapet en liten time. Rett før servering skjæres den i stykker og dyppes/drysses med carobpulver. NAM!
DSC_0055Det fine med denne er at den kan smakssettes med ulike ting, og vips har man ulike variasjoner. Tips til smaksvariasjoner:

  • Tilsett 1/2 ts hakket chilli uten sten i massen før du blender
  • Tilsett en tynn skive ingefær hakket
  • Tilsett 1 ss kokos samt drss kokos over før servering
  • Tilsett frysetørrede bær når massen er ferdig kjørt (før den settes kaldt)

Denne må dere teste! GOD HELG!

5 kommentarer to “FRIYAY – RÅ BROWNIE”

  1. Mmmm…. Nam Nam!

    Iselin
    January 22, 2016
  2. Gud så godt! Kan man evt bytte ut stevia med noe annet? Ha en herlig dag videre

    Best of You
    January 26, 2016
    • Fantastisk! Steviaen kan fint sløyfes, eller evt erstattes med bittelitt yacon/kokos/lønnesirup 😉

      Linn
      January 26, 2016
  3. Hei 🙂 allergisk mot nøtter dessverre.. Mulig å bytte med noe annet? Evt bruke mandler(som jeg tåler)?

    Oda
    January 27, 2016
    • Mandler går supert i denne oppskriften!!:)

      Linn
      January 29, 2016

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV