Hei sveis!
Det gjør noe med kropp og sinn å bo her på sommerøyen vår. Selvom vinterjakkene fortsatt er på, har jeg skikkelig sommerstemning. Og med sommerstemningen kommer iskaffedillen. Det slår aldri feil! Jeg har ikke drukket iskaffe siden Emil bodde inne i magen min. Det var liksom min gravidcravings. Nå er cravingsen tilbake, men i en litt mer kruttsterk versjon med en karamelltvist. Jeg bruker espresso, men sterk kaffe kan også fint brukes. Karamelltvisten skyldes kokosblomstsirup og et par dråper stevia. Søtmumsen i meg koser seg gløgg!
2011-01-09 14.34.35

ISKAFFE MED EN LITEN TVIST

Du finner en liten film med fremgangsmåte på Instagram, men det er en enkel penkel prosess. Alt du trenger er:

  • En kopp kruttsterk kaffe eller espresso
  • Isbiter som dekker 2/3 av glasset du vil lage kaffen din i
  • 1 liten ss kokosblomstsirup (eller evt yaconsirup)
  • 2 dråper stevia med aroma (gjerne karamellaroma)
  • 1/2-1 dl valgfri melk alt etter hvor stek du ønsker kaffen din

Fyll isbiter i glasset slik at 2/3 av glasset er fyllt opp. Fyll opp med i ss sirup og hell på med en kopp kaffe (ca 1 dl). Bland i melken og steviadråper om du vil ha den ekstra søt. Sirupen legger seg naturlig til bunns så rør litt før du slurper den i deg. Farlig godt! Jeg er hektet og starter som regel alltid dagen med et glass sammen med noe annet godt. Mums! Pssst! Bruk akkurat hvilken melk du vil. Jeg bruker den nye havremelken fra Oatly “iKaffe”. Den er litt tykkere i konsistensen men inneholder ikke noe annet enn havre, vann og bittelitt havsalt. Anbefales!
2011-01-09 14.35.16Nå skal jeg komme meg ut i solen med gutta krutt. Ellis er hjemme fra barnehagen i dag så da gjelder det å aktivisere! Ha en fin onsdag!