Hei i søndagen! Husker dere mandelkjeks? For de som har fulgt meg en stund vet dere at de er en gammel klassiker som har florert rundt på diverse blogger og på mange kjøkken i en årrekke. De ble til på et trangt lite minikjøkken i min første leilighet året etter jeg startet å studere. Christer og jeg leide et lite knøtt av en leilighet i fine Drøbak og kokkeleringsgleden blomstret. Mandelkjeksene ble faktisk til midt i eksamenslesingen på jakt etter noen gode kjeks å spise ved siden av ost og vin. Etter eksemen skulle ernæringsjentene feire og jeg ville ha med meg noen gode kjeks som min problemmage kunne tåle. De ble en vinner fra første stund og har fulgt meg tett siden. De er alltid med på ost og vinkvelder. Ikke bare fordi jeg har en problemmage, for den har med årene blitt veldig-veldig mye bedre, men fordi de er så knakende gode. Alle og enhver digger de og de går ned på høykant hos små og store. I går hadde Ellis og jeg kokkeleringsdag, og siden vi hadde fem eggehviter i kjøleskapet etter en carbonaramiddag tidligere i uken var det på sin plass med mandelkjeks.
2011-01-19 15.01.462011-01-19 15.02.44De er knasende sprø, salte, smakfulle og så gode at det skal godt gjøres å spise bare én. De smaker helt fantastisk med brie, og enda mer fantastisk med kombinasjonen brie, kokosblomstsirup og gojibær. Jeg dåner litt hver gang jeg spiser det!

Her finner du oppskrift. Test, bli hektet og bak de igjen. Sånn er det iallefall hos oss! God søndag!!