Hei hå! Jeg har laget noe jeg ikke har spist på åååresvis. Noe søtt og godt som tar meg tilbake til barndommen. Nemlig prim! Mamma tok alltid vare på brunostskalker og kokkelerte prim noen ganger i året. Da spiste jeg prim på brødskiven i to uker i strekk kan jeg huske! Denne varianten er en litt sunnere variant uten sukker og kumelk. Hos oss spiser vi ikke kjøpeprim og Ellis vet igrunn ikke en gang hva det er. Bruker vi brunost bruker vi den ekte geitosten basert på geitemelk. Den er litt snillere med blodsukkeret og snillere med magen. Den hører for oss til på vafler/pannekaker eller på knekkebrødet en gang i blant.  Jeg har brukt kokossukker istedefor raffinert hvitt sukker og kokosmelk istedefor melk/fløte. Dette er derfor en luksusprim som ikke får blodsukkeret til å gå bananas. Skalker med brunostrester er lurt å ta vare på og slenge i fryseren, så kan de brukes til prim når haugen av skalker er blitt stor nok. Denne primvarianten ble spontant til da jeg tittet på min økologiske gårdsvariant av en geitost som nærmest hadde stått urørt i skapet i en måned. Jeg kom over en slik ost på en gårdsbutikk og handlet med meg i full begeistring, men smaken var for stram for de fleste av oss og har derfor bare blitt stående. Så da ble osten forvandlet til prim og hallois så GODT! Dette er luksuspålegg som hos oss hører helgen til. NAM!2011-02-27 16.05.302011-02-27 16.06.01-2

PRIM UTEN MELK OG SUKKER

Til 2 mellomstore krukker prim trenger du:

  • 500g brun geitost
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 ss kokossukker
  • 1 ts vaniljepulver

Skjær brunosten i terninger og ha den i en gryte sammen med kokosmelken, sukkeret og vanilje. Varm opp på svak varme til brunosten er smeltet, kok så videre på lav varme i ca 30min. Sett gryten i kaldt vann i vasken og rør av og til med en slikkepott så den ikke blir kornete under avkjølingsprosessen. Ha i en tett glassbeholder eller boks og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i flere uker og kan også gjerne fryses ned i porsjonsbeger.
2011-02-28 20.11.58Mmm! Smaker magisk på pannekaker! Disse pannekakene er babyvennlige og farlig gode. Oppskrift kommer!