VERDENS BESTE FLØTEIS PÅ PINNE

Publisert July 10, 2016 // DESSERT, IS, SNOP/GODIS, Uncategorized // 10 Kommentarer

Inneholder annonselenke
Hei i sommerdagen!
Med fine solstråler fra himmelen kommer også lysten på skikkelig god is. Jeg bor sammen med to som elsker is. En stor og en liten. Han minste er den største iselskeren. Hadde det vært opp til han kunne han spist is til alle måltider. For noen uker siden ble jeg kontaktet av en VG journalist med spørsmål omkring isspising hos barn. Mange foreldre har nemlig en tendens til å slippe veldig opp på vanlige begrensninger i sommerferien og gir barna frie tøyler til å fråtse i is hver dag. Jeg opplever at barna selv går å tar seg en is når det passer seg og at de voksne byr på is så fort annledningen byr seg. Tenker du at det er greit? Jeg tenker at sommer og ferie er til for å nytes, men begrensninger er vel fortsatt på sin pass? Mange glemmer at pinneis også inneholder store mengder sukker. Mange begrenser snopspising til helgen, men glemmer litt at isen inneholder like mange sukkerbiter, om ikke fler. Hos oss har vi derfor begrensninger, og aller helst lager vi isen sjæl. Favoritten er fløteis på pinne. Den er himla god. Ja, så god at jeg tør påstå ingen butikkkjøpte ispinner slår den. Selv ikke Royal Trippel. Dessuten er den mye sunnere og fri for raffinert sukker. Den er søtet på favorittsøtningen, nemlig kokosblomst sirup og er derfor ganske så god for kroppen.

Ispinner er enkelt å lage, kan varieres i det uendelige og perfekt å ha liggende i fryseren til isglade små og store.

2016-07-08 17.39.312016-07-08 17.39.31FLØTEIS PÅ PINNE

Til 9 ispinner trenger du:

 • 4 eggeplommer
 • 1 dl kokosblomstsirup
 • 4 dl økologisk kremfløte
 • 1 ts vaniljepulver
 • Valgfritt fyll om du ønsker (eks bær, hakket sjokolade, nøtter)

Skill eggeplommen fra hvitten. Husk å ta vare på hvitten og lag deg for eksempel mandelkjeks.
Pisk eggeplommene med sirupen i noen minutter til en litt luftig blanding.
Pisk fløten i en annen bolle og vend inn eggeblandingen. Rør inn vaniljepulver og evt ønsket fyll. Friske bringebær smaker nyyydelig! Jeg liker lage isen veldig basic og heller pimpe den med litt kokosblomstsirup, smeltet sjokolade osv.
Fyll blandingen i formene og sett i fryseren noen timer (bør ha 4-5 timer).
Smelt gjerne mørk sjokkis og rill over sjokoladen. Sjukt godt!! NAM!2016-07-08 17.43.54Tåler du ikke melk? Da må du følge med fremover. Jeg lager nemlig også en fantastisk kremet variant som smaker himmelrike. Oppskrift på den friskusen kommer på bloggen!

Avslutter med et bilde av meg og min fine minste knert. Vi nyter nemlig glade sommerdager på Risholmen om dagen! Han får ikke is riktig ennå, men nyter selvdyrkede jordbær til den store gullmedalje!2016-07-07 11.53.33-2God sommer til deg!

10 kommentarer to “VERDENS BESTE FLØTEIS PÅ PINNE”

 1. Takk for at du deler! De ser himmelsk gode ut. Har du en lakris variant på lager? Eller en måte å lure inn lakris smak. For jeg elsker lakris og fløteis nemlig!

  Tina Fredriksen
  July 10, 2016
  • Vettu, en klient av meg elsker også lakris. Så hun laget denne i går men lurte inn et par ts lakrisrotpulver i isen. Det ble visst magisk godt 🙂 🙂

   Linn
   July 13, 2016
 2. Hei! Hvor kjøper du kokosblomstsirup?
  Denne isen ser nydelig ut og må prøves 🙂

  Birgitte
  July 12, 2016
  • Denne må du prøve! Virkelig nydelig på både smak og konsistens! Kokosblomstsirup har de på utvalgte helsekostbutikker. Finner du ikke går honning eller lønnesirup også fint 😉

   Linn
   July 13, 2016
 3. Hei, de så veldig gode ut:-) Kan man bruke flytende akasiehonning, istedenfor kokosblomstsirup?

  Eli
  July 13, 2016
  • Fantastisk godt!! Ja, det går veldig fint 🙂

   Linn
   July 13, 2016
 4. Hei, denne har jeg lyst til å lage i sommervarmen, men jeg klarte å kjøpe kokosblomstsukker i steden for sirup. Funker det å bruke sukkeret eller må det være flytende?

  Katrine
  July 24, 2016
  • Jeg har bare prøvd med sirup, så det er jeg veldig usikker på. Vet honning og lønnesirup fungerer fint, men sukker er jeg usikker på. Gi gjerne tilbakemelding om du prøver!! 🙂

   Linn
   July 25, 2016
 5. Hei, den isen så supergod ut! Kan sirupen byttes ut med fibersirup, eller blir det en helt annen egenskap i forhold til smak og konsistens?

  Lise
  July 25, 2016
  • Hei! Vet du, det vet jeg ikke. Jeg vet mer naturlige varianter som honning eller lønnesirup fungerer fint 🙂

   Linn
   July 25, 2016

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV