Hei sveis! En liten bloggferie har funnet sted, og det er slettes ikke uten grunn. Hvert eneste år er jeg og familien på plass på vårt sommerparadis, Risholmen. En fin privateid øy like ved Hankø utenfor Fredrikstad. Her kombinerer jeg det glade ferieliv med jobb hver sommer. Som 17åring fikk jeg drømmesommerjobben og den har jeg den dag i dag. Jeg har ingen planer om å slutte! Her ute har jeg ansvar for et stort flott hus som igjennom sommeren huser en haug med fine mennesker. Med meg har jeg min kjære lillesøster og sammen kokkelerer vi frokoster, lunsjer, lager de deiligste trerettere til middag og holder orden på hus og stell. Oppi alt dette har vi en god del fri og ligger da langflate på stranden (eller, jeg gjorde den slags før jeg fikk barn! Nå er jeg på stranden, men sitter ikke så mye på rompen lenger med to aktive kids!). For oss er dette sommer på sitt beste! Vi får vært masse sammen, har vårt egede lille sommerhus ved vannet og kunne inne drømt om noe mer!
2016-07-02 20.18.50Som kjøkkenansvarlig kokkelerer jeg stort sett bare sprudlende sunn mat og “sunnistifiserer” det meste av gamle klassikere. Vi lager alt fra bunnen av, og velger økologisk der vi kan. Vi lager deilige salater, baker havrekjeks til den store gullmadalje (de er så populære at vi nesten ikke får laget opp mange nok!). Til middager blir det ofte friske, enkle foretter som denne skalldyrsalaten, avokadosuppe, mozarella og tomat eller for ikke å snakke om denne krabbesalaten (fantastisk god!!). Til hovedrett lager vi nesten alltid fisk av et eller annet slag. Kveite på en seng av søtpotetmos med sprøstekt bacon og asparges er for eksempel en storfavoritt! NAM! For de av dere som følger med på snap kjenner dere sikkert igjen disse rettene. Favorittene går nemlig ofte på repeat!
2016-07-02 19.37.372016-07-02 20.11.41-2Nå er enda en risholmensommer over, men i motsettning til andre år forblir vi her en god stund til. Vanligvis tar vi fatt på hverdagen og drar hjem, men i år skal vi fortsette det glade øylivet kombinert med hverdagslivet. Vi bor her nemlig permanent nå mens vi bygger drømmehuset vårt. Den kommende høsten blir nok fin og helt annerledes enn hva vi er vant med!

Ha en nydelig mandag!
Og du, takk for at du følger meg!