FRISKE VÅRRULLER

Publisert September 4, 2016 // FORRETT, MIDDAG, SALAT, SAUSER/DRESSINGER // 10 Kommentarer

Hallo i søndagen!
For noen måneder siden, på en fin junikveld med fine venner i København ble vi introdusert for en fantastisk god og ny middagsfavoritt. Nemlig, friske vårruller! Hallois så godt! Tacofredag har for lengst blitt byttet ut til fordel for friske vårruller. Det startet med en fast fredagstradisjon og de siste ukene har vi jaggu spist det enda litt oftere. Det er jo SÅ godt! Også kan det varieres i det uendelige! Vi er skikkelig på vårrullkjøret! Dette er sprudlende sunn fastfood på sitt beste! Disse vårrullene lager smakseksplosjon i munnen og bør virkelig testes! Pass på, det er stor fare for at du blir hektet du også!
2016-06-23 19.50.53Før du setter i gang anbefaler jeg en tur innom en asiatisk butikk. Du trenger fler ingredienser som ikke du kanskje ikke har i kjøkkenskapet til vanlig. Fishsaus, hoysinsaus og rispapir er nemlig et must til denne retten!

FRISKE ASIATISKE VÅRRULLER

Til 3-4 personer trenger du:

  • 1 pk rispapir
  • 1 pakke 600g kjøttdeig (gjerne økologisk)
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1/2 chilli uten frø
  • 1/2 dl fishsauce
  • saften av 1/2 lime

Peanøttsaus:

  • 1 ss peanøttsmør
  • 3-4 ss hoysin saus
  • 1 hvitløksfedd
  • saften av 1/2 lime

Så til grønnsaksfyllet. Her kan du variere i det uendelige, men dette er våre favoritter:

  • Gulrot
  • Agurk
  • Mango
  • Avokado
  • Spisskål/kinakål
  • Vårløk
  • Koriander

Start med å lage peanøttsausen. Den er lur å starte med så den får “satt seg” noen minutter før den skal brukes. Lages enkelt og greit ved å blande alle ingrediensene til en jevn, tykk saus. Sett sausen til siden og start med kjøttdeigen. Brun kjøttdeigen godt før du tilsetter resterende ingredienser: chilli, peanøttsmør, fishsauce og limesaften. Stek videre til all væske er fordampet.
Kutt grønnsakene i tynne strimler/staver/skiver. Fyll en stor skål med lunket vann og sett på bordet. Når alt er klart og bordet er dekket dypper du rispapiret forsiktig i vannet (ikke la ligge i vannet, bare en kjapp dypp så hele blir vått). Legg papiret på tallerkenen (skal fortsatt være litt hardt, blir nemlig veldig fort mykt) og fyll på med saus, kjøttdeig og massevis med grønnsaker og koriander. Wrap sammen og NYT! NAM!
2016-06-23 20.01.19Dette går så raskt å trylle frem og passer oss perfekt akkurat nå! Sunn, god og smaksrik mat som er laget i en fei! NAM!
Ha en nydelig søndag!!

10 kommentarer to “FRISKE VÅRRULLER”

  1. Ser deilig ut! Hvordan er dette for små barn? Sterkt?