FRISKE VÅRRULLER

Publisert September 4, 2016 // FORRETT, MIDDAG, SALAT, SAUSER/DRESSINGER // 10 Kommentarer

Hallo i søndagen!
For noen måneder siden, på en fin junikveld med fine venner i København ble vi introdusert for en fantastisk god og ny middagsfavoritt. Nemlig, friske vårruller! Hallois så godt! Tacofredag har for lengst blitt byttet ut til fordel for friske vårruller. Det startet med en fast fredagstradisjon og de siste ukene har vi jaggu spist det enda litt oftere. Det er jo SÅ godt! Også kan det varieres i det uendelige! Vi er skikkelig på vårrullkjøret! Dette er sprudlende sunn fastfood på sitt beste! Disse vårrullene lager smakseksplosjon i munnen og bør virkelig testes! Pass på, det er stor fare for at du blir hektet du også!
2016-06-23 19.50.53Før du setter i gang anbefaler jeg en tur innom en asiatisk butikk. Du trenger fler ingredienser som ikke du kanskje ikke har i kjøkkenskapet til vanlig. Fishsaus, hoysinsaus og rispapir er nemlig et must til denne retten!

FRISKE ASIATISKE VÅRRULLER

Til 3-4 personer trenger du:

 • 1 pk rispapir
 • 1 pakke 600g kjøttdeig (gjerne økologisk)
 • 1 ss peanøttsmør
 • 1/2 chilli uten frø
 • 1/2 dl fishsauce
 • saften av 1/2 lime

Peanøttsaus:

 • 1 ss peanøttsmør
 • 3-4 ss hoysin saus
 • 1 hvitløksfedd
 • saften av 1/2 lime

Så til grønnsaksfyllet. Her kan du variere i det uendelige, men dette er våre favoritter:

 • Gulrot
 • Agurk
 • Mango
 • Avokado
 • Spisskål/kinakål
 • Vårløk
 • Koriander

Start med å lage peanøttsausen. Den er lur å starte med så den får “satt seg” noen minutter før den skal brukes. Lages enkelt og greit ved å blande alle ingrediensene til en jevn, tykk saus. Sett sausen til siden og start med kjøttdeigen. Brun kjøttdeigen godt før du tilsetter resterende ingredienser: chilli, peanøttsmør, fishsauce og limesaften. Stek videre til all væske er fordampet.
Kutt grønnsakene i tynne strimler/staver/skiver. Fyll en stor skål med lunket vann og sett på bordet. Når alt er klart og bordet er dekket dypper du rispapiret forsiktig i vannet (ikke la ligge i vannet, bare en kjapp dypp så hele blir vått). Legg papiret på tallerkenen (skal fortsatt være litt hardt, blir nemlig veldig fort mykt) og fyll på med saus, kjøttdeig og massevis med grønnsaker og koriander. Wrap sammen og NYT! NAM!
2016-06-23 20.01.19Dette går så raskt å trylle frem og passer oss perfekt akkurat nå! Sunn, god og smaksrik mat som er laget i en fei! NAM!
Ha en nydelig søndag!!

10 kommentarer to “FRISKE VÅRRULLER”

 1. Ser deilig ut! Hvordan er dette for små barn? Sterkt?

  Ttirb
  September 4, 2016
  • Veldig mildt, så de fungerer fint hos de små. Pga peanøttsmøret bør de være 1 år ++ da! 😉

   Linn
   September 6, 2016
 2. Nam!! Det må lages når meg og mannen er i samme hus igjen! Vi overlapper på torsdag; han hjem fra Mallorca og jeg til Barcelona. Hardt liv 😀

  Malene
  September 4, 2016
  • Haha, hardt liv ja! Heldige! Kos deg på ferie da! Også tar dere en kjærestekveld med dette når du er back on track! Superdigg!! 🙂

   Linn
   September 6, 2016
 3. Hei!
  Dette så fantastisk godt ut! Tror du det går an å droppe peanøttsmør i kjøttdeigen og sausen? Har en kjæreste som er allergisk.

  Monika
  September 4, 2016
  • Det går nok fint, men om du vil få den samme smaken er jeg usikker på. Prøv! 😉

   Linn
   September 6, 2016
 4. Hei, dette er en stor favoritt! SÅ fantastiske smaker! Tusen takk! Et lite spørsmål, hoisinsausen de selger på meny etc. er ikke glutenfri, får du tak i det og evt. hvor? Googlet oppskrift, men var ikke så lett å finne glutenfri. Ha en strålendedag!

  Kjresterptur
  April 4, 2018
  • Helt enig! Digger den, fast innslag hos oss hver fredag 🙂
   Jeg har kjøpt Hoisin i Sverige (tror merket heter blue dragon uten at jeg er helt sikker).. Den er iallefall glutenfri 🙂

   Linn
   April 5, 2018
 5. Hei!

  Ville bare si at denne er en favoritt her i huset! Funker knall med cashewsmør også. Bittelitt annen smak men også fantastisk. Har laget med restekylling (rester etter helstekt) og svinekjøttdeig også – supergodt alt sammen! Serverer ofte som en bowl eller salat med litt ris i stedet for vårrullpapir, supert det og.

  Som mine engelske samboer sier er den sausen Crack 😀

  Martina
  May 18, 2018
  • Så mange gode tips! Digg i bowl med ris da! Det må testes! Du må prøve med scampi også. Helt nydelig!! 🙂

   Linn
   May 23, 2018

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV