På Helsehuset samarbeider jeg stadig med en flink osteopat. Jeg synes de tenker så riktig med tanke på helhetlig behandling, og har selv fått god behandling. En ting hun fokuserer på er dette med jenter og pusting. Det er så mange jenter som bare puster i øvre del og ikke drar pusten godt ned i magen. Dette fører til dårlig kontakt med den primære pustemuskelen diafragma, og overbelastning av de sekundære pustemusklene i nakke og halsregionen, dette kan bidra til at disse musklene blir stramme som da fører til stiv nakke og deretter hodepine. Dette ser osteopaten nesten daglig hos pasientene som kommer inn på klinikken med vondt i hodet, mage/tarm problematikk og en ellers stressende hverdag.

Hvorfor er dette så utbredt hos spesielt unge jenter/damer? Vi setter så høye krav til oss selv, stresser for helt uviktige ting i hverdagen og skal være perfekte på alle plan. Vi tar oss ikke tid til å koble ut og puste med magen. Vi tror vi er så himla sunne og tar så godt vare på kroppen vår, men saken er at vi stresser med både maten, handlingen, treningen, kroppen vår, hjemmet vårt osv. I følge Madelen, osteopaten på Helsehuset Greåker fører denne dårlige pustingen til spenninger i mageregionen som igjen kan forplante seg og gå utover fordøyelse. Dette dårlige pustemønsteret samt lite aktivering av den dype pustemuskulaturen kan føre til dårligere sirkulasjon som bidrar til spenninger og plager i mageområdet. Så sliter du med magen kan det like gjerne være pustingen og de høye kravene til deg selv, som maten du spiser. Jeg tror for eksempel den økende tendensen av infertilitet skyldes høye krav, stress, dårlig pusting, kroppspress (vi blir da ikke gravide om fettprosenten er altfor lav!) osv. Vi må senke kravene våre, nyte livet litt mer og ta vare på oss selv!

Jeg har en følelse av at kroppen min er så glad fortiden, til tross for MYE mindre trening og søvn. Madelen Osteopaten kunne også bekrefte at jeg var usedvanlig myk og fin i magereligionen. Ingen spenningen eller tegn til stress. Jeg skylder på all den levende maten jeg spiser, at jeg bor på en øy som i seg selv gir ro i sjela og ikke minst mindre krav i den til tider litt for hektiske hverdagen!
2016-09-04-19-42-07-1
Puster du med magen?
Ha en nydelig onsdag!