GUTTA KRUTT EPLEKAKE

Publisert October 16, 2016 // DESSERT, KAKE // 2 Kommentarer

Hei i søndagen!
I dag tar vi livet med ro og tar dagen som den kommer. Hele gjengen er hjemme og loffer rundt i ulltøy. Vi har spist lang frokost, gått tur i deilig høstvær, og planlagt den kommende uken. Siden jeg knapt har sett snurten av mannen i huset de siste månedene på grunn av husbygging er det så deilig med en frihelg sammen hele gjengen! Siden vi har fått en haug med epler har gutta mine bakt tidenes eplekake. Den ble til på slump og er virkelig noe av det beste jeg har smakt på lange! Jeg rakk heldigvis å få tatt noen fine bilder av kaken før gjengen min kastet seg over den. Nå er det bare noen smuler igjen! Jeg velger døpe kaken for gutta krutts eplekake for det er virkelig de to bakerne her som skal ha æren. Fine folka mine!2016-10-16-13-24-37

GUTTA KRUTT EPLEKAKE

Til en liten form trenger du:

  • 2 økologiske egg
  • 100g kokossukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljepulver
  • 50g havremel
  • ca 30g TEFF mel
  • ca 30g Bokhvete mel
  • 100g yoghurt naturell/kokosmelk
  • 5 ss pulp etter eplegulrot juicing (kan erstattes med 1/2 revet gulrot)
  • 1 ts bakepulver
    ——————–
  • 2 epler i skiver
  • 2 ss kokossukker
  • 1 ts kanel

Skjær epler i skiver og sleng de i en liten kjele sammen med 2 ss kokossukker og kanel. La stå på svak varme til eplene er møre. Pisk eggedosis av egg og sukker, blant resterende ingredienser i eggedosisen og blant forsiktig med en slikkepott. Hell kakerøren i en smurt form/silikonform (vi brukte en liten silikonbrødform), hell over de møre epleskivene og karamellsausen som har blitt til i kjelen. Stek midt i ovnen på 170grader i 25-30minutter.2016-10-16-14-33-072016-10-16-14-37-57 Jeg anbefaler å slenge denne godsaken sammen i en fei, lage en middagsplan for den kommende uken mens du venter på at den blir klar, og nyte den med en god kopp te eller kaffe. Prikken over i`en tror jeg hadde vært en klatt pisket fløte, men det hadde vi ikke her i hus.
Nå skal jeg kokkelere en av våre middagsfavoritter, nemlig kreolsk torskegryte. Ha en nydelig søndag!!

Pssst!  Imorgen kommer innlegg om en fantastisk sak som endelig har funnet seg godt til rette på kjøkkenbenken min. Jeg har nemlig fått meg en SLOW JUICER. Den er så fantastisk bra! Jeg har aldri vært borte i en mer effektiv juicemaskin. Den tryller frem de deiligste juicer proppfulle av næring. Mer om det kommer imorgen! Sjekk maskinen her om du er nysgjerrig. Den har stått på min ønskeliste i åresvis!

2 kommentarer to “GUTTA KRUTT EPLEKAKE”

  1. Den så bare heeelt nydelig ut! Skal absolutt prøve å kokkelere herligheten 🙂 Men, da.. Hva er forskjellen på TEFF og jyttemel? Har kjøpt en pakke med jyttemel på butikken, kan dette brukes?

    Marielle
    October 17, 2016
    • Virkelig nydelig!! 🙂 TEFF er mer næringsrikt og basert på noen små frø som er eks rike på jern. TEFF har veldig god bakeevne og smaker godt. Jyttemel blå pose kan fint brukes, men melet er et blandingsmel på lik linje med eks “Toro melmiks”. Inneholder stivelsesrike meltyper, derfro er TEFF mye bedre synes jeg! 🙂

      Linn
      October 17, 2016

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV