Hei sveis!
På mandag hadde jeg mitt årlige Julesnopkurs med julemusikk, pepperkakebaking, sunn snop, sjokolade, gløgg og alt som hører julen til. Da kom julestemningen for fullt, og nå gjør jeg alt jeg kan for å beholde den koselige stemningen. Julen er så koselig! Vi har det hektisk om dagen, men jeg prøver så godt det lar seg gjøre å sette av tid til koselige ting som hører julen til. Jeg fikk første smak på de rågode pepperkakene fra juleheftet på mandag og var derfor bare helt nødt til å bake pepperkaker med gutta mine i gå etter barnehagen. Pepperkakene i Julehefte er jo så gode og enkle! De krever bare litt tålmodighet med utbakingen siden deigen ikke er like elastisk som pepperkakedeig med gluten. I går ble det altså pepperkaker til kveldsmat på oss. Det er lov en gang i blant!

Siden julestemningen er på topp har jeg kokkelert tidenes smoothie i dag. Den minner meg nesten om en sukkerfull frappuchino fra Starbucks, men er heldigvis av det sunne slaget uten noe tullball. Anbefales!2016-12-07-14-33-54

PEPPERKAKESMOOTHIE

  • 1 banan – gjerne frossen
  • 3 ss yoghurt eller kokosmelk
  • 1 dl valgfri melk (gjerne mandelmelk)
  • 2 små dadler
  • 3 ss mandler eller mandelsmør (dette er så nydelig!)
  • 1 ts ekte kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts vanilje
  • 1 ss lecithin (kan sløyfes)

Kjør alt til en fin masse i blenderen din. Lecithinen kan fint sløyfes, men gir en nydelig konsistens og øker innholdet av gode næringsstoffer. Nyt smoothien iskald!
PS! Det er en Ombar med kokos dere skimter i bakgrunnen der! Jeg er hektet! Den ER så god!