Hei hå!
I går hadde vi Levende Mat kurs igjen og responsen var så overveldende at jeg er sikker på jeg har ligget å smilt i søvne i natt. Det er så gøy å kunne inspirere og spre kunnskap! Randi og jeg hadde fullt kurs med en helt fantastisk bra gjeng! De fikk med seg litt av surdeigsstarteren min Elinor hjem, en kombuchascoby og ikke minst en krukke ferdiglaget friskus surkål. Vi har laget vår helt egene vri på surkålen og den er SÅ god! På Levende Mat kurset har vi først en workshop hvor vi skravler, viser og kokkelerer litt, så får kursdeltakerene smake på alt fra diverse surdeigsbakst til ulike Kombuchavarianter og surkålvarianter. Etterpå kokkelerer de hver sin surkål og det er aldri noe å si på entusiasmen! Makan til givende jobb altså! Det er så gøy!

Nå over til noe helt annet! Det er jo valentinsdagen i dag! Jeg har helt ærlig særs lite forhold til denne kjærlighetsdagen, men utnytter selvsagt en hver annledning til å bake noe godt! I dag ble det havrekjeks med litt ekstra kjærlighet og omtanke! Gutta mine elsker havrekjeks og spør stadig etter de. Jeg har derfor jevnt og trutt kokkelert de for å ha på lur til sultene mager (Ellis er en kløpper på å lage de nå, faktisk!). I disse husbyggertider har det vært dårlig med havrekjeksbaking, så nå var det jaggu på tide med en ny ladning i hus! I dag slo jeg virkelig på stortrommen og puttet fløtekarameller INNI havrekjeksene. Oh my! Jeg hadde nemlig en god del karamell liggende i fryseren og klarte ikke la være!2017-02-14 15.28.43KARAMELLHAVREKJEKS MED SJOKOLADETOPPING!
Oppskriften på havrekjeksene finner du HER. I dag brukte jeg 1/2 plate mørk 70% sjokolade OG 8-10 små terninger med karamell. Fløtekaramellene finner du her. Lag opp en stor ladning når du først er i sving så har du liggende i fryseren til anledninger som dette! SÅ godt! Jeg slo på stortrommen i dag og smeltet resten av sjokoladen i vannbad og toppet kjeksene med. DET var godt det!2017-02-14 15.29.16Ha en nydelig tirsdag og happy valentine!