Hei sveis!
Først vil jeg bare si at jeg er så takknemlig for at akkurat DU titter innom! Jeg får så mange fine ord på mail om at bloggen brukes flittig som oppskriftsarkiv og at det er krisetilstand i heimen de gangene den er nede for telling (hører heldigvis sjeldenheten til!). Det er så koselig at bloggen kan være til inspirasjon! Det nettopp derfor jeg lever og ånder for dette her! Så takk til deg som titter innom. Dere må gjerne komme med innspill om blogginnlegg osv. Mange ropte høyt JA for middagsplaner/ukesmenyer, så det skal jeg selvsagt dele med dere. Jeg skal ikke være FOR ambesiøs så jeg tenker jeg deler ukesmeny hver søndag annen hver uke fremover. Først ut er til søndag! Tjohoo!

Så til dagens oppskrift. Hvem digger vel ikke fiskepinner? Mine to små pøbler er inne i en trist periode med laber interesse for middagsmat. Jeg prøver ta det hele med ro og serverer de deiligste retter i håp om at NOE går ned i gapet. Jeg satser på det er en fase han storebroren må igjennom som igjen smitter over på lillebroren som gjør ALT han store gjør. Knoll og tott! De må i allefall alltid smake og de får ikke et alternativ om de ikke vil ha. Noen ting smaker bedre enn andre ting, så forrige uke kokkelerte jeg fiskepinner som heldigvis gikk ned på høykant. Jeg vil at alle mann alle skal spise mer fisk og prøver så godt det lar seg gjøre å få til to fiskemåltider i uken. Disse består av torsk dyppet i sprø corn flakes. Skikkelig digg!2017-02-20 14.23.23

SPRØ FISKEPINNER

Du trenger (4pers):

  • 500g torsk
  • 2 egg
  • salt/pepper/hvitløkspulver
  • økologisk cornflakes (evt sesamfrø eller mandelmel)
  • 3 store søtpoteter
  • Hjemmelaget aioli: 1/2 glass Hellmannsmajones, 1 hvitløksfedd og 1 ss gressløk blandet sammen.

Skrell og skjær søtpotetene i fries. Rist de i olivenolje og krydre som du selv vil (salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver er min favoritt!). Stek de midt i ovnen på 200grader i 30min.

Skjær så fisken i staver. Visp eggene med krydder i en liten skål. Ta cornflakesen i en brødpose og knus forsiktig med hånden til den er knust i små biter, hell innholdet av posen på en tallerken. Forvarm stekepannen med litt smør, dypp fisken først i eggblandingen, så i cornflakesen før den ligges i pannen. Stek 3 minutter på hver side.

Server med hjemmelaget aioli ved siden av og noen deilige grønnsaker. Jeg har lagt min elsk på stekte aspargesbønner og brokkoli om dagen. NAM!

Så et lite tips på tampen! Neste lørdag (11/3) er det KOSTHOLDSKONFERANSE i Larvik. Der kommer blant annet Berit Nordstrand og Mone Sæland. Sistnevnte er en fantastisk kunnskapsrik dame jeg har lært masse av på studiet. Hun i seg selv er virkelig vært hele prisen! Jeg, Randi og nesten alle Kostholdsdamene skal nedover. Sees vi? Jeg gleder meg masse og vet det bare er noen få billetter igjen!
Jeg snapper forresten for Kostholdsdamene imorgen!

Hei så lenge!