Hei sveis!
I går hadde jeg jentene mine på besøk og testet noe nytt til middagskosen. Veggislasagne med søtpotet og bønner! Halloo så godt! Etter å ha gjennomført Kickstartmenyen merker jeg at kjøttbehovet mitt har rast betraktelig. Jeg er mye mer giret på lett mat, fiskeretter og vegetarretter som supper og gratenger. Jeg spiser kjøtt altså, men det er ikke der jeg kjenner et stort behov, og når en kan lage SÅ mye godt og næringsrikt uten kjøtt er det i allefall ingen savn. Denne lasagnen ble skikkelig god! Dessuten var den lett å lage! Anbefales!
2017-03-29 18.35.15
Til en stor ildfast form (4-6pers) trenger du:

 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 ts salt
 • 2 ts spisskummin
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts hvitløkspulver
 • litt koriander
  ———————-
 • 2 finhakkede løk
 • 2 store finhakkede hvitløksfedd
 • 2 store søtpoteter i terninger
 • 1 boks kidney/sorte bønner
 • 3 store never frisk bladspinat
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
  ———————-
 • 3 kikertpannekaker, evt 4 lomper
 • Revet ost

Start med å steke kikertpannekaker, oppskrift her (latterlig gammel blogpost, men det får gå 😉 ). Har du ikke kikertpannekaker (som forøvrig er megagodt!) fungerer det fint med lomper eller annen type wraps også. Fordel kikertpannekaken i bunnen av formen (jeg pleier bruke 1 og 1/2). Så lager du tomatsausen: Bland de hakkede tomatene med krydderet i en blender og hell halvparten over lompene/kikertpannekakene.

Så til fyllet: fres finhakket løk og hvitløk i en god klatt smør så de deilige smakene kommer frem. Bland inn søtpotetterninger, bønner og spinat. Krydre og vend om. La stå på platen i 3-4 minutter. Fyll så halvparten av fyllet i formen (oppe på tomatfyllet) og topp med revet ost. Legg på et nytt lag med kikertpannekake/lompe, tomatsaus, fyll og ost på toppen.
Stek midt i ovnen på 220grader i ca 35minutter. Lag gjerne en enkel salat med masse avokado ved siden av, og selvsagt en god klatt rømme. SÅ godt!!2017-03-29 18.13.53Nå er det forresten straks lansering av onlinekurs! Gleder meg til å dele!!
Ha en fin torsdag!