HAVREBARER

Publisert April 13, 2017 // SNACKS, SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Hallooo i påsken!
Jeg MÅ bare dele en oppskrift med dere. Egentlig tenkte jeg at jeg skulle ha null skjermtid og tenkte at ingen tittet på blogger i påskeferien, men jeg må dele likevel. Denne baren er nemlig skikkelig god også lages den i en fei. Den er perfekt i ha med i sekken på tur og den kan enkelt slenges i sammen på hytta.
2017-04-12 18.11.41Til 7 store energibarer trenger du:

 • 2 dl havregryn
 • 4 ss peanøttsmør
 • 3 ss kokossirup/honning
 • 1 neve gojibær/rosiner
 • (1 ss vann om det er behov for med væske)
 • 1/2 plate mørk sjokolade (1 ts kokosolje)

Bland alt sammen fortsett fra sjokoladen i en bakebolle. Kna, gjerne med hendene til en klebelig masse. Tilsett bittelitt vann om den ikke blir den konsistensen du ønsker. Den skal henge sammen og kan formes i hånden til en “klump”. Gojibærene tilfører rikelig med deilige antioksidanter, men er du på påskefjellet og ikke har tilgang på den slagt fungerer rosiner også fint. Trykk havremassen ut i en form (husk å kle formen med plastfolie eller lignende så de enkelt kan løftes ut senere). Sett det hele i fryseren mens sjokoladen smeltes. Tilsett 1 ts kokosolje i sjokoladen om du har. Da blir den finere i konsistensen.
Hell sjokolade over barene, sett i fryseren et kvarter, skjær i barer og NYT!

Gutta mine kvalitetssikret så fort sjokoladetoppingen var stiv og gjett om jeg fikk tommel opp! Ellis hadde ikke tid til å vente mens jeg knipset bilder, så sniken lurte seg med på bildet (igjen!)!2017-04-12 18.13.41Nå skal jeg logge av resten av påsken. Husbyggerne skal ta seg et par dager heeelt fri på hytta. Det blir fint, det!
GOD PÅSKE!

2 kommentarer to “HAVREBARER”

 1. Selvfølgelig titter jeg innom bloggen i påsken, går ikke en uke uten å kikke innom her! 🙂 Havrebarene så digge ut, håper du har en herlig påske!

  Hanne
  April 15, 2017
  • Så kodelig, Hanne <3

   Linn
   April 19, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV