17 MAI PANNACOTTA

Publisert May 15, 2017 // DESSERT // Legg igjen en kommentar

Hei hå!
Straks 17 mai! Den ultimate desserten til 17mai middagen er pannacotta. Det er også en klassiker som passer til det meste og som de fleste liker. Dessert i flaggets farger hører med og der troner pavlova og pannacottaen høyt. Pavlova er jo 17 mai kaken som topper kakebordet hvert år, men den kan bli litt i søteste laget for de som ønsker å holde seg til blodsukkervennlige varianter. Vi bruker stor sett kokossukker og stevia som søtning i desserter og kaker. Ulempen med kokossukkeret er at den gjør desserten/kaken brun, noe som kanskje ikke er  like stas på dager som 17 mai.

Denne 17mai pannacottaen er derfor søtet med rårørsukker og stevia. Den er søt og frisk på samme tid og  blir litt sunnere enn med vanlig sukker. Desserten er tilpasset for de som har allergi og intoleranser å ta hensyn til. Den er fri for det meste, nøtter, egg, gluten og den kan enkelt lages melkefri.  Om du vil, kan du erstatte rårørsukkeret med kokossukker, for at den skal være enda snillere for blodsukkeret (men da vil den ikke være så pen og hvit lenger).DSC_4163

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 dl mandelmelk
  • 2,3 dl yoghurt naturell (bruk Soya eller havreyoghurt for melkefri variant)
  • 40 g økologisk rårørsukker
  • ca 4-5 dråper vaniljestevia
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 stk gelatinplater
  • 200 g jordbær (gjerne friske)
  • saften av 1 båt sitron
  • 3 dråper vaniljestevia
  • frosne eller friske blåbær
  • frisk mynte

Bløtlegg gelatinen. Kok opp melken sammen med sukkeret og vaniljestangen. Rør godt så sukkeret smelter. Sil av gelatinen og rør inn i melken.

Ta ut vaniljestangen. Bland sammen yoghurt og melken i en bolle og rør kraftig. Ha så blandingen over i dessertskåler/glass og sett i kjøleskap i minst 3 timer, gjerne natten over.

Rens jordbærene og kjør de sammen til en saus med litt sitronsaft og steviadråper. Pynt med blåbær og frisk mynte før servering. SÅ godt!
DSC_4165Imorgen kommer et innlegg fra det glade ferieliv. Fler lurer på hva jeg velger spise og ikke spise på ferie, og det kan jeg jo så klart dele! Hei så lenge!

Ingen kommentarer to “17 MAI PANNACOTTA”

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV