Hei sveis!
Endelig kommer oppskriften på den fantastiske rabarbrakaken jeg laget for en drøy uke siden. Den ble borte i en fei og skal definitivt lages igjen ganske så snart. Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak? Og at den er svært rik på en rekke vitaminer og mineraler? Den er svært så kalorifattig, og ikke spesielt søt, derfor er den ypperlig med tanke på blodsukkeret. Den syrlige smaken skyldes innholdet av eplesyre og oksalsyre. Sistnevnte er en kalsiumtyv da den hemmer opptaket av kalsium i tarmen, så man bør faktisk ikke overdrive inntaket av rabarbra. De små rødlige stilkene har minst syre og kan med fordel brukes fremfor de grønne. Alt handler om balanse, så litt oksalsyre er slettes ikke farlig. Denne kaken kan derfor nytes til det fulle! Den er uten gluten og snill med blodsukkeret. Den er søtet med min favorittsøtning, kokossukker, og er toppet med litt vanlig melis. Så denne kaken er ikke heeelt sukkerfri!
102-6Du trenger:

  • 5 rabarbrastilker
  • 50g smør
  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 ss kokossukker
    ——————–
  • 100g smør
  • 2 dl kokossukker
  • 1 ss honning (kan sløyfes til fordel for mer kokossukker)
  • 3 egg
  • 1,5 dl teff jyttemel*
  • 1 dl bokhvetemel *
  • 1,5 dl valgfri melk

Smelt først 50g smør i stekepannen. Ha over rabarbraen og strø sukker og vanilje over. Stek i 3-5 minutter til rabarbraen er blitt mykere. Pisk så egg og søtning i en bakebolle. Tilsett mel, smeltet smør og melk. Vend inn rabarbraen, hell i en smurt rund kakeform og stek midt i ovnen på 180grader i 50-55min. Topp med litt melis og hakkede valnøtter. Ekstra godt sammen med en kopp kaffe!
* tåler du gluten fint? Erstatt teff og bokhvetemelet med 2,5 dl økologisk speltmel.