Hallo i fredagen!
I dag har jeg lyst til å dele oppskriften på de små søte pannekakene jeg stadig mekker til frokost. Vi har i grunn vært dillet på de i et par år nå, og for dere som følger meg på sosiale medier, så har dere sett pannekakene der ofte. Mange har spurt etter oppskrift, og jeg ha mang en gang gitt sånn ca oppskrift på snap. For dette er nemlig en “slumpeoppskrift”. Alt blir til på ren slump i samme slengen som min kjære surdeig mates. På Levende Mat kurs snakker jeg varmt om disse og det er slettes ikke uten grunn. De er uten gluten, nokså blodsukkervennlige, næringsrike og himla enkle å lage. Dessuten er de helt fantastisk gode. Gutta mine digger de!

Om du vil ha en sprudlende glad surdeig anbefaler jeg å ha den fremme på benken og mate den hver 3 dag. Alt ettersom hvor varmt du har det hjemme. En happy surdeig liker å bli brukt, så derfor bruker jeg min hver 3 dag. Jeg tar av et par ss til baking også mater jeg med et par nye ss mel. Fin prosedyre som gir happy surdeig og tilfører deilig surdeigsbakst i kostholdet hos oss. Jeg baker brød en gang i uken (stort sett går disse med til barnehagemat), og resten blir surdeigen brukt til pannekaker eller vafler. I vår hektiske hverdag passer pannekakene godt inn, derfor er de en soleklar favoritt her i huset!
2017-07-14 08.49.06-1Til ca 20 pannekaker trenger du:
2 ss happy surdeigsstarter
ca 4 dl havregryn
ca 1 dl mel (jeg bruker bokhvetemel)
1/2 ts salt
Vann til en grøtkonsistens
—————————-
2 store egg
1 moden banan
1,5 ts natron
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Smør til steking

Fremgangsmåten starter kvelden før: Ta av 2 ss av surdeigen din, bland i en bakebolle med havregryn, bokhvetemel (eller et annet mel, eks spelt om du tåler gluten fint), salt og fyll på med vann til en grøtkonsistens. Sett med et fuktet klede eller plast over til dagen etterpå. Dagen etter er deigen ofte full av bobler og sprudlende glad. Da kan egg, banan, natron og kardemomme tilsettes og moses til en glatt og fin røre med stavmikser. Stek små lapper og nyt de gjerne helt ferske. Jeg lover hurramegrundt-stemning!
2016-09-17 07.43.41-1I dag er jeg forresten gjestesnapper for HELSESNAPPEN. Jeg har sagt fra meg Kostholdsdamesnappen fordi jeg blant annet har mer enn nok med min egne snap, derfor er det himla koselig å bli spurt om å gjestesnappe litt. Følg gjerne dagen min der!

Ha en strålende fin fredag!

PS! SÅ KULT at så mange har kastet seg på konkurransen vår på facebook og vil kaste seg på en runde Kickstart! Vi trekker vinner på søndag!