ISKAKE MED KARAMELLSAUS OG KARAMELLPOPCORN

Publisert August 22, 2017 // KAKE, SNACKS // 6 Kommentarer

Inneholder sponsede produkter

Hallois! Denne oppskriften vet jeg mange har ventet på! Vi feiret bursdagen til Emil på søndag, og jeg ville slå på stortrommen og klinke til med en skikkelig digg kake til den lille iselskende ungen vår. Jeg laget iskaken og karamellpopcornene (oh my, så godt!) dagen i forveien, så gjenstod det bare å lage karamellsaus, avkjøle den bittelitt og toppe den på bursdagen. Resultatet ble sååå bra! Jeg hadde tenkt ut hvordan jeg ville ha det til punkt og prikke, og jaggu ble det akkurat som jeg ønsket. Om ikke bedre! Makan til digg kake. Denne må dere prøve!2017-08-20 17.52.32

ISKAKE

Iskaken er forøvrig himla digg i seg selv. Karamelltoppingen kan fint droppes til fordel for annet topping som bær eller raspet sjokkis. Men hallo! Salt karamellsaus og crispy karamellpopcorn. Kan det bli bedre?

MANDELBUNN:
5 eggehviter
100 g mandler
50 g hasselnøtter
100g kokossukker
1/2 ts salt

Pisk sukker og eggehviter stivt. Kjør nøttene kjapt i stavmikseren til de er finmalte og vend dette inn i den stive eggehviteblandingen. Stek på 175grader i ca 30min. Avkjøl.

VANILJEISEN:
6 eggeplommer
6 dl kremfløte
1,5 dl honning
1 toppet ts vaniljepulver

Pisk kremfløten stiv i en bakebolle. Pisk eggeplommene, vaniljepulveret og honningen sammen i en annen. Vend eggblandingen i kremen forsiktig med en slikkepott. Topp mandelbunnen med isen og sett kaldt natten over.

KARAMELLSAUS:
1 dl kremfløte
1 dl kokossirup/honning
1 dl kokossukker
En klype salt

Kok med jevnlig omrøring på svak varme i ca 10 minutter til seig konsistens. Et tips for å se om den er ferdig er dråpetest i vann. Når karamellsausen ikke blander seg med resten av vannet, men legger seg i bunnen er den ferdig.

KARAMELLPOPCORN:
Dette blir en god porsjon. Så igrunn nok til to kaker. Men jeg lover den blir spist opp, for makan til digg snacks skal du lete lenge etter! Oppskrift finner du her (bare bytt ut sukker med kokossukker og sirup med kokossirup/honning).

Pass på at karamellsausen er avkjølt før iskaken toppes. Rett før servering tas kaken ut av formen og opp på fat, også lar du toppingen være siste manøver før den settes på kakebordet. Da vil karamellsausen fordele seg fint på kaken før den vil stivne og bli seig. Herlighet så digg!

2017-08-20 17.53.232017-08-20 17.58.44Denne blir fast på kakebordet fremover. Jeg har allerede fått et par bestillinger 😉

6 kommentarer to “ISKAKE MED KARAMELLSAUS OG KARAMELLPOPCORN”

 1. Ser fantastisk ut👌🏻😍👌🏻😍 Hvor får du kjøpt kokossukker? Og kaken, setter du den i kjøleskapet eller fryseren?

  Pia
  August 23, 2017
  • Helt fantastisk god!! Jeg har lagt ved linker til både kokossukker og kokossirup. Jeg kjøper alltid på SOMA.no 🙂 Den må stå i fryseren. Er jo IS! 🙂

   Linn
   August 23, 2017
 2. Hvordan honning bruker du? Flytende eller fast?

  Mari
  October 25, 2017
  • Her spiller det ingen rolle. Men har brukt flytende 🙂

   Linn
   October 26, 2017
 3. Hei! Lagde denne kaka til burdag i helgen, og må bare takke for en så flott oppskrift!!! Dette var jo egentlig ganske enkelt å lage og lurt å kunne lage kaka på forhånd. Denne skal jeg lage i igjen til 17. mai!! Smakte nydelig! <3

  Tonje
  March 5, 2018
  • Så herlig å høre! Tusen takk for koselig kommentar! Den er så god 🙂

   Linn
   March 6, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV