GLUTENFRI PLOMMEMUFFINS

Publisert September 12, 2017 // KAKE, MUFFINS // 8 Kommentarer

Sponset produkt

Hei sveis!
Først av alt, TAKK for koselige tilbakemeldinger på middagsheftet! Så gøy at dere som har kjøpt er fornøyde! Resultatet har blitt sabla bra om jeg kan si det selv. Jeg vil tro det er fler enn meg som synes oppsatte ukesmenyer og enkel fargerik mat passer perfekt inn i hverdagen!2 2-2På søndag plukket jeg og gutta mine plommer i bøtter og spann. En del ble mumset på veien hjem fra plommeturen, en god del ble kokt til plommesyltetøy, og siste del hakket vi opp og bakte noen helt fantastisk gode muffins av. Sistnevnte var det utelukkende bakermester Ellis som laget. Han er tilnærmet oppvokst på kjøkkenbenken, og sånt blir det flinke bakegutter av. Han gjorde alt fra A-Å selv (med bittelitt assistanse selvsagt). Superflink!

Denne gangen testet jeg dette fibermelet fra Urtekram. Overraskende god ingrediensliste til å være glutenfritt! Veldig kjekt å kunne bruke en bakemiks. Da går bakingen lett som en plett! Et trisk for å få glutenfri bakst BRA, er nemlig å alltid bruke to eller fler meltyper. Dette er en fin tommelfingerregel det er greit å ha i bakhodet når en står der klar til å kokkelere. Jeg er veldig glad i å bruke havremel (eller malte havregryn), TEFF mel eller bokhvete. Bakemiksen nevnt over inneholder både TEFF og havre og fungerer ganske så bra både bakemessig og med tanke på næringstoffer.
2017-09-10 13.44.01
Til 9 muffins trenger du:

 • 2 egg
 • 1,5 dl kokossukker
 • 100g smør
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 dl fibermel
 • 1 ts bakepulver
 • 5-6 plommer

Pisk kokossukker og egg luftig. Smelt smør. Vend mel, bakepulver og vaniljepulver i eggblandingen. Hell på med smør og tilsett plommerbiter. Rør om og fyll muffinsformene. Stek på 200grader i 18-20min.
Disse muffinsene skal jeg lage fler ganger! NAM! Anbefales!

Ha en nydelig tirsdag!

8 kommentarer to “GLUTENFRI PLOMMEMUFFINS”

 1. Hei😃 Disse så supergode ut😋 Disse må jeg prøve👍 Bakemixen er bestilt😉 Har du prøvd å bake noe annet med denne mixen? Mvh Helle😃

  Helle
  September 14, 2017
  • Så gøy! Jeg har akkurat bakt noen heeeelt FANTASTISKE rundstykker med miksen. Virkelig de beste jeg har smakt av den glutenfrie kategorien. Gleder meg til å dele oppskrift! 🙂

   Linn
   September 17, 2017
 2. Hvor mye smør skal det være? 🙂

  Anna
  September 15, 2017
  • Hehe, 100g smør skal det være 🙂

   Linn
   September 17, 2017
 3. Elsker bildene, skjønne gode barna <3

  Ragnhild
  September 15, 2017
  • <3 <3 <3

   Linn
   September 17, 2017
 4. Så inspirerende <3 Gleder meg til innlegget om sminke kommer 😀 Jeg skal snart ut på den type shopping og elsker din naturlige glød så hadde blitt kjempeglad om du hadde delt litt enten innlegg eller i kommentarfeltet <3

  Stor klen og riktig god søndag <3 <3

  Linda
  September 17, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV