KOLLAGEN

Publisert September 17, 2017 // Uncategorized // 9 Kommentarer

Annonse

Hei hå!
For oppservante lesere har dere sikkert fått med dere at jeg (og en hel haug andre helsebevisste) til stadighet nevner kollagen i både oppskrifter, på snap osv. Hva er egentlig dette med kollagen? Hva er det og hva er det godt for? La meg gi deg en skikkelig innføring nå!

Kollagen er det viktigste og mest vanlige proteinet i bindevevet vårt. Spesielt mye kollagen har vi i hud, hår, negler og brusk. Kroppen produserer selv kollagen, men produksjonen går ned med alderen. Det er kollagenet som gjør huden spenstig og flott, det samme med håret, neglene og bindevevet vårt. Det er derfor rynkene kommer i huden og derfor kroppens ledd starter skrante litt når alderen øker og kroppens naturlige kollagenproduksjon går ned. Kollagen har lenge blitt ansett som tidenes vidundermiddel og blitt brukt i skjønnhetsindustrien i en årrekke. Mange betaler i dyre dommer for anti-age produkter, også kan en i prinsippet bare ta litt kollagen i stedet. En kan også spørre seg hvor mye kollagen som faktisk blir tatt opp igjennom huden. Kraft er for eksempel en fantastisk kilde til kollagen. Kokes kraft lenge og vel vil kollagenet komme ut fra bein og brusk, og du vil sitte igjen med tidenes næringsbombe av en kraft. Kraftkoking har jeg skrevet mer om HER. Kollagen er også gunstig som proteintilskudd med tanke på muskelbygging, og ikke minst er det gunstig for tarmhelsen! Kollagen er med på å bygge tarmvev og gi glade tarmer. Kollagan inneholder nemlig spesielt mye av aminosyren glutamin som er kjent for å være en racer på å bygge tarmvev. Kollagen er derfor et vidundermiddel for tarmen, musklaturen, hud og hår.

Tidligere har jeg bestilt kollagen fra iherb, men pga miljø (pakker fraktet langt og vel fra USA) og for ikke minst å støtte flotte norske butikker er jeg nå hoppende glad over at Naturkilden har fått inn sitt helt egne kollagen. Naturkilden sitt kollagentilskudd består av hydrolysert fiskekollagen og er 100% naturlig.   Pulveret er lett anvendelig, smaker ingenting og av svært god kvalitet. 2017-09-17 18.48.232017-09-17 18.49.03Jeg bruker kollagen i kaffen min, rører det ut i smoothies, grøt og annen mat til barna, bruker det i snop og ikke minst i hjemmelaget is. Smoothierester er ypperlig å fryse i isformer og vipps har du is full av gode byggesteiner! Her finner dere forresten vårt gratis ishefte med mange digge isfavoritter! Det er heeelt nydelig som mamma å kunne tilby barna is fra fryseren på en helt vanlig hverdag. Slik blir det harmoniske ettermiddager av!DSC_0017Jeg har tatt kollagen jevnt og trutt et års tid. Tarmhelsen min er bedre enn noen gang (det skal fermentert mat få masse av æren for også, mer om det siden) og ikke minst har jeg (og frisøren min) merker stor bedring på håret mitt! Jeg har alltid hatt ganske tynt hår som fort blir slitt. Hvem har fått mer glansfullt og tykkere hår mon tro? SÅ fornøyd med det!

GOD søndag og ny uke til dere!!
Apropos? Planlagt ukesmenyen for den kommende uken? HER har du noen tips!

9 kommentarer to “KOLLAGEN”

 1. Hvor mye kollagen bør man bruke for å ha effekt av det?

  Solveig
  September 17, 2017
  • Du kommer langt med 1 ss pr dag 🙂

   Linn
   September 18, 2017
 2. Takk for innlegg 😀

  Nina
  September 18, 2017
 3. Hei! Jeg har akkurat gått til innkjøp av kollagen, så dette innlegget passet perfekt nå 😉 Jeg drikker sitron med varmt vann på morgenene, går det greit å ha kollagen i det? Og hvor lang tid må man forvente at det tar før man ser “effekt” av det? Tenker da på f.eks hår og hud ☺️

  Annicken
  September 20, 2017
  • Så bra! 🙂 Ja, det er det som er så bra med kollagenet. Det er helt smaksnøytrakt, så det kan du fint blande i sitronvannet. Jeg vil tro du vil merke effekter ganske raskt. Iallefall på indre ting som tarm sov. Jeg la vel merke til sterkere hår etter typ 6mnd med jevnlig inntak av kollagen.

   Linn
   September 21, 2017
 4. Hei Linn
  Akkurat begynt å følge deg!
  Du har veeeldig liten skrift. Klarer nesten ikke å lese. Kan du vurdere å ha litt større skrift please! Har ikke dårlig syn altså. He he.
  Blir spennende å følge deg!

  Heidi
  September 22, 2017
 5. Spennande tema! Eg venter min første ladning kollagen i posten,men må innrømme eg er litt skeptisk og egentleg bestilte ved ein feil (…). Hadde tenkt å lese meg litt meir opp på tema først. Finn litt sprikande meiningar om inntak av kollagen i denne forma,og i kva grad kroppen er i stand til å benytte seg av desse byggesteinane. Eg kjenner meg trygg på at du med din bakgrunn og ditt arbeid ikkje ville verken ta sjølv,gje ungane dine,eller fronte dette produktet om du ikkje hadde satt deg litt inn i det først. Kunne du tenke deg å dele litt meir om dette? Dersom det foreligg meir dokumentasjon altså. Som sagt – eg tenker sjølv prøve det ut,men innehar eit naturleg snev av skepsis mot denne typen produkt😉

  Tora
  November 20, 2017
  • Hei! Viktig med litt sunn skepsis. Jeg har prøvd sette meg inn i den dokumentasjonen som finnes, men det er dessverre lite god forskning å finne. Jeg anbefaler varmt kollagen 🙂

   Linn
   November 21, 2017
 6. Hej!

  Jeg vil så gerne købe Naturkildens kollagen, men jeg bor i Danmark og kan ikke finde en webshop, som sender til DK – kan du hjælpe mig?

  Mange hilsner fra

  Naya Thayssen

  Naya
  April 10, 2018

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV