HUSBYGGERE – UPDATE

Publisert October 12, 2017 // Uncategorized // 6 Kommentarer

Hei på dere!
Jeg har gått noen runder om jeg vil dele dette innlegget eller ei. For dette innlegget er kanskje litt på kanten av hva som hører hjemme her på denne sprudlende bloggen. For dere som følger meg tett, og som har gjort det en stund, har jeg jo delt en hel del her oppigjennom. Derfor føler jeg det er på sin plass å dele litt om det store prosjektet som opptar all tankekapasitet om dagen. Nemlig huset!

Vi flyttet ut på sommerøyen vår i april i fjor. Da solgte vi leiligheten vår, stuet møbler, klær, kjøkkenutstyr, leker og all pikkpakk rundt omkring på loft og garasjer hos familien. Det mest nødvendige tok vi med oss på øyen, og levde det glade øylivet der ute. Jeg har aldri hatt en finere vår noen gang. Jeg hadde ennå permisjon, var tett på naturen og hadde god tid til å klarne hode, gå turer, trene og lage mat. Dette bærer bloggen skikkelig preg av også. Det er så mange fine innlegg og gode oppskrifter fra den tiden. Så kom sensommeren og husbyggerprosjektet kunne starte. Først grunnarbeid, så en helsikkes stor mur som ikke var helt med i planen. For én ting skal være sikkert: når en bygger hus går ting ALDRI helt etter planen. Mye uforutsett dukker opp, utfordringer må tas på strak arm og budsjett sprenges. Alle disse tingene her har jeg hørt ganske så mange ganger før, men perfektsjonisten og listemennesket i meg var ganske så sikker på at dette prosjektet her skulle gå på skinner. Vi skulle klinke til vi, så skulle huset være oppe så vi kunne feire jul der i 2016. Nå er det snart jul, og så vidt jeg vet er det 2017! Hoho.

Muren kom opp og tomten vår ble sabla fin. September kom og vi startet bygge drømmehuset. Dette huset har vi brukt mye tid på å planlegge og tegnet selv. Vi er så himla fornøyd med planløsning, og når grunnflaten var støpt, varmekabler var lagt og reisverket var oppe, ja da var det full baluba av følelser i kroppen. Så kom takstoler på plass, og etter der skulle rommene inndeles. Huset var kledd i den fineste farge, vinduene var på plass og taksten på huset innen en måned. Herregud så gøy det var. Men lite visste jeg at det var nå jobben startet. Den tidkrevende jobben hvor man jobber uke etter uke uten at det synes en gang.
IMG_1934
I store deler av denne prosessen har jeg tatt meg av de fine gutta mine, også har min kjære konsentrert seg om huset. Jeg har derfor ikke sett stort til han. Og for de av dere som er mammaer selv, så vet dere at det er veldig fint å være TO om foreldrerollen. Jeg har hengt med barna på morgenen, kjørt og hentet i barnehagen, laget middag med de, spist med de, og lagt de. Mammarollen er magisk, men jeg skal love dere jeg har hatt mine stunder hvor jeg heller skulle kunne bygget hus. Jeg har revet meg i håret av frustrasjon opptil flere ganger, vært sur som en padde fordi jeg ikke får trent, eller gjort ting for meg selv. Jeg har i denne perioden fått et helt annet syn på alenemødre. Jeg ser på de som superkvinner og bøyer meg virkelig i støvet. Jeg har også fått erfare på egen kropp dette med å være matlei, middagslei og ha dårlig tid til matlaging. Det er så mye bedre å lage mat uten å ha to små som drar deg i armer og ben. Jeg har aldri spist så mye fiskekaker som det siste halvannet året. Heller ikke pasta (les: kikertpasta, bønnepasta osv). Eller søtpotetfries. Eller kreolsk torskegryte. Jeg har funnet mine kjappe middagsfavoritter som gjengen min liker og de går på repeat. Heller det enn å falle i pølse og pizzafella som de fleste av naboene våre var i. Det er litt derfor middagsheftet ble til også. Jeg fant ut at mange er i samme situasjon som meg med dårlig tid, og kanskje lyst til middagslagingen. Jeg trengte selv inspirasjon og satte i gang kokkeleringen for å finne nye favorittretter.

Jeg er ganske så sikker på at det å bygge hus er lurt å gjøre FØR man får barn, eller når man har ganske så store og selvgående barn. Har dere noen erfaring? Mine to små propeller har vært for små til å kunne henge på huset mens mor og far jobber. De får gangene de har gjort det har mor fløyet som en strikkball og passet på at de ikke hamrer på noe de ikke skal, trykker på farlig verktøy eller klatrer på stiger. Jeg blir nesten litt svett bare av å skrive om det. Så slitsomt har det vært. Derfor har jeg vært nødt til å holde meg litt vekk fra husbyggerprosjektet og bare være mamma. Frustrerende for en som så gjerne vil bidra!
Ser jeg bort fra savnet etter å være en komplett gjeng på fire rundt middagsbordet har livet på øyen vært veldig fin. Jeg tror guttene har fått en opplevelse for livet. Spesielt Ellis tror jeg vil huske dette som en fin tid. Vi har bodd lite i et fint sommerhus (som er vinterisolert), kjørt båt i all slags vær, fisket masse krabber, fisket, og sett ufattelig mange fine solnedganger. Vi har bodd tett på naturen, jeg har utfordret “mørkredden min”, og ikke minst har mor fått voldsomme “båtkjørerskills” etter i allefall to turer om dagen. IMG_1936Nå er vi bare noen dager fra målet og det kjennes så braaa! Det skal bli fint å få tilbake hodet sitt igjen. Jeg har hatt teflonhjerne det siste halvannet året. Dessuten har jeg vært skikkelig SLITEN. Jeg er nesten aldri sliten og er vant med å ha mye giv. Jeg er heldigvis flink til å lytte til kroppen, så jeg har hvilt mens jeg har kunnet ,og kjørt på med fermentert mat og kollagen. Nå gleder jeg meg skikkelig til å få normalisert livet litt, kunne fokusere mer på andre ting, få tid til trening og ikke minst slippe ta på tre lag med klær hver morgen 😛 Så, vil jeg anbefale å bygge hus? JA! Fordi det blir jo så himla fiiiint! Men ikke gjør som oss, vent heller til barna er større, eller ta det FØR barn blir til!

Jeg er takknemlig for livet jeg har og tenker dette er en av livets mest hektiske perioder. Fint og slitsomt på samme tid! Ha en fin kveld!

6 kommentarer to “HUSBYGGERE – UPDATE”

 1. Så fint at du deler akkurat dette!:) For oss som følger deg litt på snap/insta er det fint å høre flere sider av perioden du faktisk er i 🙂 det blir fort litt finere på overflaten som de fleste får se, eller i hvertfall som de fleste oppfatter det som – i forhold til hvordan det faktisk er!

  MaritaS
  October 13, 2017
 2. Så fint skrevet, fineste Linn <3 Gleder meg til å se huset i all sin prakt når det er ferdig !

  Iselin
  October 13, 2017
 3. Fine bilder og fin tekst!
  Tommel opp for deg!!!!
  God mat er viktig og vi trenger det nok ekstra godt på stressete dager.
  Kos deg i nytt hus! Håper du viser mere av kjøkkenet.
  God helg til deg og dine.

  Alexandra
  October 14, 2017
 4. Så kjekt å høre om byggeperioden. Forstår godt at det har vært en travel og stressende tid! Står midt oppe i mye av det samme og kjenner meg godt igjen😉 Men det bliiiir SÅ bra når det er ferdig👍👍Og huset deres ser helt nydelig ut! Ser at du skriver at du pøser på med collagen. Og da lurer jeg på om det er noe begrensinger på hvor mye en kan ta? Lykke til med innspurten av husbyggingen😊Og takk for at vi får følge litt med på det😉

  Soli
  October 14, 2017
 5. Kjempefint innlegg Linn og Grattis med innflytning i nytt hus:-) syns det er kjempe fint at du er så ærlig, for ja, foreldrerollen kan være (er) slitsom. Gleder meg til innlegg om kokkelering på nye kjøkkenet;)

  Maren
  October 15, 2017
 6. Gratulerer med nytt hus Linn. Kan tenke meg at det blir utrolig deilig å komme i mål nå 🙂

  Lillian
  October 17, 2017

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV