MANDELDRØM MED SJOKOLADETREKK

Publisert December 1, 2017 // JUL, KAKE, SNOP/GODIS // 4 Kommentarer

Hei desember!
Velkommen skal du være, nå kan julestemningen bare komme! Er du påmeldt vår SPRUDLENDE JULEKALENDER? Eller følger du oss på facebook og har sett hva som gjemmer seg bak dagens luke? Ah, mandeldrøm MED sjokoladetrekk. Den er så fantastisk GOD!

Hver dag frem til julaften vil det lure seg en herlig søtsak i vår julekalender. Er du påmeldt vil den tikke inn i innboksen din hver morgen, sånn at vi kan friste deg til sunnere snop og bakst på sengekanten. Hoho! Det vil ikke være slik at jeg deler hver oppskrift her på bloggen, men denne MÅ jeg bare dele! Seig mandelbunn og sjokolade på toppen. Bedre kan det faktisk ikke bli!2017-11-12 12.45.17
Til en liten langpanne eller ildfastform trenger du:
200g mandler
200g kokossukker
3 eggehviter
2 ts bakepulver
——————
1 plate 70% eller 85% sjokolade
1 ss smør/kokosolje

  • Mal mandler til mel i en stavmikser/foodprosessor. PS! Bare godt om det er noen litt store biter med mandler!
  • Pisk eggehvitene stive, tilsett kokossukkeret og pisk videre til en tykk marengs.
  • Vend inn de malte mandlene og bakepulveret.
  • Fordel i en liten langpanne/ildfastform og stek på 175grader i 20min. Avkjøl før du tar den ut av formen.
  • Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smør/kokosolje. Fordel sjokoladen over mandelbunnen og sett kaldt.
  • Skjær i små biter og server. SÅ GODT!

Oppbevar gjerne i kjøleskapet.
Ha en nydelig 1.desemberdag!

4 kommentarer to “MANDELDRØM MED SJOKOLADETREKK”

  1. Denne var utrolig god + lett å lage! Takk 😀

    Anette
    December 7, 2017
    • Så bra den falt i smak! Jeg elsker den selv. Fin førjulstid til deg 🙂

      Linn
      December 7, 2017
  2. Hei..
    Ville prøve meg på denne i dag. Jeg byttet ut halvparten av kokossukkeret med sukrin gold.
    Trodde marengsen skulle bli like stiv som vanlig marengs.
    Så trodde jeg hadde bommet pga sukrin gold.
    Startet på nytt med bare kokossukker. Men den falt også sammen når jeg tilsatte sukkeret. Skal de bli slik?
    Da sitter jeg nå med to kakebunner. Kan de fryses, for så å tine de igjen når man skal ha på sjokoladen?

    Mvh Lene : )

    Lene Strand Kristensen
    February 10, 2018
    • Hei! Marengsen skal bli veldig bra seig og fin. Kanskje ikke like seig som “vanlig”, men overraskende bra. Du kan gjerne fryse 🙂

      Linn
      February 11, 2018

Legg igjen en kommentar

HEI!



Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV