Vipps var det 19 desember og under en uke til julaften! Jeg håper du ikke er tatt av julestresset, og om du er: sett av tid til litt kos. Førjulstiden er så fin, og det er så synd som den forsvinner i en fei på grunn av stress og mas. I år har jeg gått inn for førjulskos på en helt annen måte en tidligere, og mye dreier seg om TID. Jeg har satt av tid med barna mine og senket kravene til hva som skal gjøres. Jeg ser barnetv med de hver kveld, vi baker sammen, går tur på kvelden ute med lommelykt og gjør fine ting i helgene. Det er så kos!

Denne helgen har vært den fineste på lenge. Lørdag hadde vi huset fullt av store og små nisser. Jeg laget en hel haug med nissegrøt, vi hadde juleverksted hvor barna laget noen julegaver, også drakk vi sprudlende sunn gløgg (oppskrift her) og knasket pepperkaker. Vi var til sammen 18 store og små nisser. Skikkelig kos! Jeg testet dynegrøt og resultatet ble så BRA! Prinsippene blir samme som med de populære wonderbaggene, men med en gigakjele måtte jeg tenke litt mer kreativt. Jeg kokte altså opp grøten under omrøring og pakket den så inn i en stor dyne. Der fikk den stå å kose seg for seg selv i ca 3 timer. Resultatet ble en tykk og kremet nissegrøt som var rykende varm. Dette skal jeg gjøre igjen!

På søndag pakket vi snippsekken og fant veien ut i skogen for å finne juletre. Med stor takhøyde og nytt fint hus tenkte vi det var stas med selvhogst i år. Det bringer meg tilbake til barndommen, og fine barndomsminner må videreføres synes jeg. Vi grillet pølser, og drakk kakao i fantastisk vintervær. Dessverre var det mye stusselige trær å se, så det ble med den fine turen. IMG_2592IMG_2583Jeg tror budskapet i dette blogginnlegget er at TID til kos og hverandre er det julen dreier seg om. Vi må legge bort jaget og stresset. Da går en jo glipp av alt det fine!

I dag skal jeg bake litt. Denne, disse og denne skal bakes så vi har i julen! Mums!

PS! Fikk mange av dere en mail av oss i går? Vi røpet hva vi har jobbet med i en liten evighet. Veldig stas å kunne dele nyheten med dere først. Det kommer mer info her på bloggen snart også. Gøøy!

Ha en fortsatt fin førjulstid!