NINJAGOBURSDAG

Publisert January 10, 2018 // Uncategorized // 8 Kommentarer

Hei sveis!
Nå har vi en 5-åring i hus! Tenk, det er 5 år siden jeg ble mamma for første gang. Fine, store, omsorgsfulle Ellisen min! Vi har feiret femåringen vår tre dager til ende i helgen. Veldig stas for store og små. Dere vet jeg elsker bursdager, og når femåringen hadde klare ønsker for hvordan bursdagen skulle være var jeg ikke vond å be! Hos oss er det kun Ninjago som gjelder om dagen, det er rollelek, legobygging, kostymer og mer til. Derfor skal jeg si deg det var stas med Ninjagobursdag på lørdag med alle kompisene.
2018-01-06 12.56.21Jeg har for lengst boikottet godteposestyret og kjørte som vanlig sukkerfritt opplegg til stor entusiasme for store og små. Ingen savnet noe og stemningen var topp fra start til slutt! Vi serverte hjemmelaget pizza (bursdagsguttens favoritt) og hadde saft og farris til. Vi hadde på forhånd gjort klar pizzabunner og laget fyllet, så pizzastekingen gikk som en lek, selv med huset fullt av 13 gutter. Etter pizzaspising og litt lek var det klart for kake, bursdagssang og annet snask. Om Ellis kan velge kake er valget enkelt, brownies. Den favoritten kommer vi ikke foruten og har fulgt oss opp i gjennom de fleste av feiringene her i familien. Jeg lurte inn bittelitt sukker på toppen fra noen hakkede røde og svarte nonstop. Ellers er kaken laget på kokossukker og smeltet 70% sjokolade.2018-01-06 15.32.18-2I tillegg til brownie hadde jeg laget lego-geléfigurer i to ulike farger og legosjokolade. Det var viktig for bursdagsbarnet at de var i Ninjagofarger. Jeg laget derfor en variant med eplejuice som base, og en med bringebær i tillegg. Geléfigurer er alltid veldig populært. Barna digger de, det er sprudlende sunt og de er morsomme å servere. Jeg hadde laget opp i bøtter og spann, og de forsvant i en fei! Lego sjokoladen er enkelt å greit smeltet 70% sjokolade blandet med litt kokosolje for smidigere konsistens.
2018-01-05 12.41.06

Oppskrift – Ninjago geléfigurer 

Du trenger:

 • 2,5 dl eplejuice
 • Saften fra en halv sitron
 • 1 ts honning
 • 5-6 dråper stevia (kan sløyfes)
 • 4 ss gelatin

Bland eplejuice, honning, stevia og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Jeg bruker ofte en visp og rører forsiktig med. Unngå å røre kraftig så det skummer. Sil blandingen og hell i  silikonformer. Sett de i kjøleskapet et par timer, eller i fryseren i 10-15 minutter. Vil du lage de røde? Tilsett et par never frossne bringebær i blandingen FØR gelatinen tilsettes. Kok opp, sil blandingen og rør inn gelatin. Superenkelt!
2018-01-06 15.08.492018-01-06 08.43.592018-01-06 15.33.10Så til pynt. Jeg har delt litt bilder i helgen og MANGE har etterspurt hvor jeg har laget/kjøpt diverse.
Ninjagoøyne på kopper og ballonger er bestilt på ebay, her. Kopper, tallerkner er også fra ebay, her og her. Ballonger og popcorn beger er kjøpt på Søstrene Grene, men de personlige klistremerkene med “Ellis 5 år” er bestilt på ebay, her. Legofigurformene er også fra ebay, her. 5-tallet har jeg laget selv av papp og gamle ninjagoblader.
2018-01-06 12.56.562018-01-06 12.57.06Som aktivitet i bursdagen kliniket jeg også til å laget sverd. Klippet ut sverd av papp, sprayet de med spraymaling også kunne gutta ha danseleken med ninjasverd. Veldig-veldig populært!
2018-01-06 14.00.34Fler som skal ha Ninjagobursdag i nærmeste fremtid?
Håper dette var til inspirasjon!

8 kommentarer to “NINJAGOBURSDAG”

 1. Hei Linn 🙂

  Ser ut som en fantastisk bursdag!
  Har ikke fått laget gelefigurer enda men det må jeg få gjort. Er jo SÅ godt. Hva slags Stevia har du brukt i disse? Og så lurte jeg på hvor du har fått tak i Stevia med appelsin? Finner nesten bare sjokolade, nøytral og vanilje når jeg leter.

  //Anette

  Anette
  January 10, 2018
  • Det må du lage! Digger det 🙂 Også så magevennlig da. Skikkelig bra for tarmen!
   Her har jeg brukt naturell stevia. Den med appelsin kjøpte jeg på iherb for mange år siden, så tror den er vanskelig å få fatt i. Nå handler jeg aldri på iherb mer, så bruker mest den nøytrale til gelegodis 🙂

   Linn
   January 10, 2018
 2. Så kult! Har en kommende 5åring 7juli, Ninjago for alle penga her og:) så supre tips. Hvis det er fortsatt det som ruler om noen mnd, skifter fort. I fjor var det Hulken tema 😉 er det lang ventetid på eBay? Lenge siden jeg har bestilt noe derfra og da var det noen uker venting.

  Maren
  January 10, 2018
  • Så gøy! Det skifter raskt, så det gjelder henge med 😉 Ebay varierer veldig. Alt fra 2 uker til 4 uker! Bursdag er stas da! 🙂

   Linn
   January 12, 2018
 3. Hei.
  Jeg lurte på om jeg kan bytte ut stevia med Feks en Ts til med honning?
  Jeg er mer fan av honning/Kokosblomstsukker mm istedet for kunstig søtning. 🙂

  Silje
  January 24, 2018
  • Hei! Det står “kan sløyfes”, så det fungerer veldig fint uten stevia også. De blir bare hakket med søtere med!
   Stevia er fint å bruke for å få den siste lille søte tuchen, men slettes ingen nødvendighet. Jeg regner ikke Stevia som kunstig søtning.

   Linn
   January 25, 2018
 4. Når du skriver gelatin, kan man da også bruke “vanlig” gelatinpulver man finner på butikken? 🙂

  Annicken
  February 15, 2018
  • Ja! Det kan du 🙂

   Linn
   February 16, 2018

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV