KANELKNUTER – SURDEIG

Publisert January 15, 2018 // BAKST, SURDEIG // 12 Kommentarer

Denne helgen har vært så fin! Null planer, bare aking og lek ute med gjengen min. Vi er ikke spesielt bortskjemte med snø her på Østlandet, så når det først legger seg et snøkledd dekke ute går alle litt bananas. På søndag gikk vi tur i skogen og etter skogturen ventet varme kanelknuter hjemme. Snakk om luksus! Jeg prøvde meg på kanelknuter av surdeig forrige helg også, de ble bra, men ikke så bra som jeg ville ha de. Derfor ble det ny runde igjen i helgen. Med små justeringer og en happy surdeigsstarter ble resultatet akkurat som jeg ønsket meg! Knakende gode!
2018-01-14 14.14.15
Oppskriften er nesten lik lussekattoppskriften (som forøvrig også bør testes).
KANELKNUTER AV SURDEIG
Til 3 brett med kanelknuter trenger du:

 • 2 liter økologisk speltmel
 • 2 dl kokossukker
 • 175 g smeltet smør
 • 2 ts kardemomme
 • 7 dl melk
 • 1 dl happy surdeig
  ————————–
 • ca 50g mykt smør
 • 2-3 ts kanel
 • 4-5 ss kokossukker

Smelt smør og avkjøl. Bland alt sammen og elt til en fast deig. Det er lurt å ikke elte for lenge. Sett deigen på benken dekket med plast og la den heve i 12-13 timer. Rull så til snurrer eller lag kanelknuter, se fremgangsmåte her. Stek på 250grader i ca 10minutter. Deigen er i motsetning til mye annet surdeig jeg har testet (eks disse) veldig lett å jobbe med, noe som betyr at det enkelt kan formes boller, lussekatter, snurrer osv. Resultatet blir også knakende bra, og smaker overhode ikke surt. Anbefales!!
2018-01-14 12.09.462018-01-14 14.16.49
PS! Vil du ha surdeigsstarter av meg, lære en masse spennende om fermentering og få massevis med smaksprøver på digg fermentert mat? Da må du være med på kurs neste mandag. Det er noen få ledige plasser på fermenteringskurs mitt 22 januar i Sarpsborg.

12 kommentarer to “KANELKNUTER – SURDEIG”

 1. Hurra! Takk for oppskrift 😀

  Hanne
  January 16, 2018
 2. Hva er happy surdeig?

  Mari
  January 17, 2018
 3. Man kan kjøpe surdeigsstarer, ikke sant? Finnes det forskjellige typer, eit kan du anbefale en bestemt type?

  Mvh Julie

  julie
  January 18, 2018
  • Ja, man kan det, men jeg er veldig usikker på hvor “potent” den er. Har heller aldri testet, så har ingen å anbefale der. Anbefaler å heller få en slant av en erfaren surdeigsbaker 🙂

   Linn
   January 22, 2018
 4. Gleder meg stort til å lage disse til gutta! 😀 Bruker du finmalt eller siktet speltmel i disse?

  Hanne
  January 20, 2018
  • Fantastisk godt, Hanne <3 Siktet speltmel 🙂

   Linn
   January 22, 2018
 5. Nå er deigen satt!:) Bør de etterleves? Takk for inspirasjon!

  Camilla
  January 26, 2018
  • Hei! Så flott! Beklager sent svar. Anbefaler å etterheve ja. Ble de bra? 🙂

   Linn
   January 28, 2018
 6. Tusen takk for en fantastisk oppskrift. Deigen var så god å jobbe med og bollene ble de beste alle her har smakt. Ble mye prøvesmaking da de kom ut av ovnen. Nam nam.

  Eva Isabel
  February 11, 2018
  • Så herlig å høre! De er så gode <3

   Linn
   February 11, 2018
 7. Prøvde i dag, men tror starteren hadde stått litt for lenge på benken etter at jeg matet opp (burde matet opp én gang til), så de ble litt sure! Litt ny i dette gamet. Har det noe å si om man bruker grov eller fin surdeigsstarter? Brukte grov, laget fra rugmel, mulig det hadde noe å si for smaken også? Hva er din surdeigsstarter laget fra?

  Kristina
  May 5, 2018
  • Du kan fint bruke en rugstarter. Det er min også, det har i grunn lite betydning. Men viktig at den er full av bobler og happy, ellers kan det fort bli tung og litt sur bakst.

   Linn
   May 6, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV