KANELKNUTER – SURDEIG

Publisert January 15, 2018 // BAKST, SURDEIG // 12 Kommentarer

Denne helgen har vært så fin! Null planer, bare aking og lek ute med gjengen min. Vi er ikke spesielt bortskjemte med snø her på Østlandet, så når det først legger seg et snøkledd dekke ute går alle litt bananas. På søndag gikk vi tur i skogen og etter skogturen ventet varme kanelknuter hjemme. Snakk om luksus! Jeg prøvde meg på kanelknuter av surdeig forrige helg også, de ble bra, men ikke så bra som jeg ville ha de. Derfor ble det ny runde igjen i helgen. Med små justeringer og en happy surdeigsstarter ble resultatet akkurat som jeg ønsket meg! Knakende gode!
2018-01-14 14.14.15
Oppskriften er nesten lik lussekattoppskriften (som forøvrig også bør testes).
KANELKNUTER AV SURDEIG
Til 3 brett med kanelknuter trenger du:

  • 2 liter økologisk speltmel
  • 2 dl kokossukker
  • 175 g smeltet smør
  • 2 ts kardemomme
  • 7 dl melk
  • 1 dl happy surdeig
    ————————–
  • ca 50g mykt smør
  • 2-3 ts kanel
  • 4-5 ss kokossukker

Smelt smør og avkjøl. Bland alt sammen og elt til en fast deig. Det er lurt å ikke elte for lenge. Sett deigen på benken dekket med plast og la den heve i 12-13 timer. Rull så til snurrer eller lag kanelknuter, se fremgangsmåte her. Stek på 250grader i ca 10minutter. Deigen er i motsetning til mye annet surdeig jeg har testet (eks disse) veldig lett å jobbe med, noe som betyr at det enkelt kan formes boller, lussekatter, snurrer osv. Resultatet blir også knakende bra, og smaker overhode ikke surt. Anbefales!!
2018-01-14 12.09.462018-01-14 14.16.49
PS! Vil du ha surdeigsstarter av meg, lære en masse spennende om fermentering og få massevis med smaksprøver på digg fermentert mat? Da må du være med på kurs neste mandag. Det er noen få ledige plasser på fermenteringskurs mitt 22 januar i Sarpsborg.

12 kommentarer to “KANELKNUTER – SURDEIG”

  1. Hurra! Takk for oppskrift 😀