SØTPOTETMUFFINS

Publisert January 25, 2018 // BAKST, MUFFINS // 10 Kommentarer

Hei sveis!
Nå på denne tiden av året er det så godt å ha noe godsaker på lur. Har dere kjent på følelsen av å fyse litt på noe uten at det i grunn kan klassifiseres som søtsug? Mørketiden er for mange tid for kos, noe som er svært forståelig. Derfor er det fint å ha sunnere varianter tilgjengelig. Jeg bakte opp en stor ladning med havrekjeks sammen med barna på mandag. Hverdagsluksus med en liten kjeks til tekoppen på kvelden altså! Sunnere bakst er også ypperlig til kveldskosen. Spesielt om det lures inn litt ekstra byggeklosser kroppen blir glad av. Randi har noen fantastiske søtpotetmuffins på lur. Vil dere ha oppskrift?

Om dere ikke har testet søtpoteten i bakst før, er det virkelig på tide! Søtpotet er rik på beta-karoten som omdannes til vitamin A i kroppen vår. Vitaminet er viktig for normalt syn og for å få en glødende og fin hud. Søtpoteten inneholder også en god del fiber som er positivt for tarmen vår. Når søtpoteten varmebehandles kommer mer av sødmen frem, derfor er den super å bruke som sødme i bakst. Har du et kresent barn som ikke er så glad i grønnsaker, kan dette være et smart triks for å få lurt inn mer grønnsaker. Monsterpanneakene er også en stor favoritt hos barna der den knallgrønne fargen kommer fra spinat. I denne oppskriften er fremgangsmåten utrolig enkel da hele røren blandes sammen i en blender. Vi digger oppskrifter som går kjapt og ikke lager altfor mye søl på kjøkkenet!2.2Til 15 muffins trenger du:

  • 350 gram søtpotet (ca en halv stor potet)
  • 2,5 dl glutenfritt havremel (malte havregryn)
  • 1,5 raspet gulrot
  • 1 ss bakepulver
  • litt havsalt
  • 2 dl mandelmelk
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 stor ss honning
  • 10 dråper stevia
  • 4 ss romtemperert meierismør

Kok søtpoteten mør, ta av skallet og mos den til pure. Tilsett alle ingrediensene i en blender og mos det til en passe tykk konsistens. Fordel i muffinsformer og stek de på 180 grader over og undervarme i ca 25-30 min. Avkjøl de på rist og dryss gjerne litt melis over. TIPS: erstatt gjerne smøret med nøttesmør, da får du en melkefri variant som gir litt chrunch i muffinsen.
2.42.3Ser ikke disse nydelige ut? Supergode og veldig populære hos de små også. Perfekt kveldskos sammen med en kopp te, eller rett og slett i barnas matpakker!

I disse dager har Randi og jeg nettopp ferdigstilt Spis deg Slank og Glad kurset vårt, og skal selvsagt avslutte kurset med glans sammen med de flotte deltakerene våre. Vi skal nemlig ha Snopkurs med de når vi beveger oss inn i den femte uken (modul 5 av 6). Vi har i den anledning mekket noen nye digge snop-oppskrifter. Det blir så bra! Kurset går over all forventing, og de fine deltakerene våre er så flinke og får SÅ bra resultater. Vi fokuserer ikke så mye på vekt, men heller på mer energi og overskudd, bedre søvn, og generelt velvære. Likevel er det jo klart at det er kult når deltakerene både går ned 4, 5 og 6 kilo på de 3,5ukene de har vært i gang, da! Kult altså!

Ha en strålende fin kveld!

10 kommentarer to “SØTPOTETMUFFINS”

  1. Hei, jeg så på oppskriften din om surdeigsbrød. Du skrev fint speltmel, lurer på om du mener finmalt (sammalt) mel eller siktet mel? Går ut fra at du mente det første? 🙂