BIPOLLENKULER

Publisert January 30, 2018 // DESSERT, SNOP/GODIS // 2 Kommentarer

Inneholder adlinks
2018-01-30 15.31.55
Wow! Disse ble så himla gode!
Dere vet jeg digger ha litt snask tilgjengelig for litt hverdagslykke når sjangsen byr seg. Ikke nødvendigvis fordi jeg er så søtsugen, heller fordi jeg elsker kose meg og nyte de små øyeblikkene. Slike øyeblikk som klokken 14 på en helt vanlig tirsdag med en kopp kaffe og en slik snopkule. Livet er til for å nytes!

Visste du at bipollen er rik på proteiner? Lettopptakelige proteiner kroppen blir glad av! Tilsetter du kollagen i tillegg blir kulene ganske så proteinrike. Perfekt som et lite mellommåltid, på tur eller som energibar etter trening.
2018-01-30 15.33.59

Til 16 kuler trenger du: 

 • 6-7 ferske dadler (avhengig av størrelse)
 • 2 dl ristede mandler*
 • 2 ss kokossirup
 • 2 ss bipollen
 • 2 ss kollagen (kan sløyfes)
  ————————–
 • 80g smeltet mørk sjokolade (gjerne 80 eller 86%)

*Fordel mandlene utover en stekeplate og stek de på 180grader i ca 5 minutter. De lukter nydelig og har fått en litt mer gyllen farge. Smaker aldeles nydelig!
Bland alle ingrediensene i en blednder/stevmikserbeholder og kjør til en fast masse. Rull til kuler og sett i fryseren eller kjøleskapet mens sjokoladen smeltes over vannbad. Benytt gjerne 86% sjokolade. Dypp så kulene i sjokoladen og sett kaldt en liten halvtime. Oppbevar de gjerne i kjøleskapet. Kan også fryses!
2018-01-30 15.36.50Fantastisk godt!

2 kommentarer to “BIPOLLENKULER”

 1. Hurra for hverdagskos og den inspirerende bloggen din🙌 Kort spørsmål om kollagen; har tidligere kun sett at det er anbefalt sammen med væske og gjerne varm væske slik at den løser seg opp. Vil det være like «opptakelig» i dette «formatet»?

  Ingrid
  January 31, 2018
  • Sååå enig! Tusen taaakk, Ingrid!
   Ja, det vil tas lett opp i denne formen også! Jeg bruker det mye i yoghurt, smoothie osv. Jeg bruker fiskekollagen som er veldig “lettopptakelig” for kroppen 🙂

   Linn
   January 31, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV