SJOKOLADEHJERTER MED KINDERFYLL

Publisert March 2, 2018 // SNOP/GODIS // 6 Kommentarer

Hei sveis! Fredag igjen og mars allerede. Første vårmåned! Måtte gradestokken krype oppover og solen varme litt. Jeg er så klar for vår nå!

Hver fredag har vi en tradisjon her i huset og lager en variant av sunnere søtt til helgen. Det blir som regel en av klassikerne her på bloggen (se HER for fire snopfavoritter), men forrige uke brettet vi opp armene og laget en ny variant. Denne sjokoladen minner om den klassiske kinder-sjokoladen med kremet hvitt fyll! Dette er herved en ny favoritt!
2018-02-24 13.45.53Du trenger:

  • 1,5 plate mørk sjokkis (70% kakao eller mer!)
  • 1 ts kokosolje
  • 4 ss cashewnøttsmør*
  • 2 ss kokoskrem
  • 1 ss honning

* Om du ikke har cashewnøttsmør kan du lage, så sant du har en god blender. Kjør 1 – 1,5 dl cashewnøtter i blenderen i ca 2 – 4 minutter avhengig av hvor kraftig blender du har. Husk å ta pauser underveis.

Start med å smelte mørk sjokolade i vannbad med 1 ts kokosolje. Du kan også lage rå sjokolade, her finner du en fin basisoppskrift. Når sjokoladen er smeltet finner du frem en ønsket figurform (kjøpes på Søstrene Grene, Kitchen, helsekostbutikker osv). Fordel 1 ts sjokolade i hver form og beveg godt på sjokoladeformen slik at alle sider av formen er dekket med et tynt lag sjokolade. Sett i fryseren i 5 minutter. I mellomtiden kan fyllet blandes. Kokoskrem er kun den tykke kremet på toppen av kokosmelken. Bland til en smidig masse. Ta så sjokoladeformen ut og fyll 1 ts fyll i hver sjokolade. Fyll så smeltet sjokolade på toppen og sett inn igjen i fryseren for 5-10minutter. Trykk de ut og nyt de med det samme!
2018-02-24 13.50.55Vi klinket til og pyntet noen av våre sjokoladehjerter med litt kakestrø. Dette er snop på sitt beste!

GOD HELG!

6 kommentarer to “SJOKOLADEHJERTER MED KINDERFYLL”

  1. Hei.
    Det står ikke hvor du skal ha i nøttesmør og honning. Jeg gjetter på St det skal sammen med kokoskremen?