SJOKOLADEHJERTER MED KINDERFYLL

Publisert March 2, 2018 // SNOP/GODIS // 6 Kommentarer

Hei sveis! Fredag igjen og mars allerede. Første vårmåned! Måtte gradestokken krype oppover og solen varme litt. Jeg er så klar for vår nå!

Hver fredag har vi en tradisjon her i huset og lager en variant av sunnere søtt til helgen. Det blir som regel en av klassikerne her på bloggen (se HER for fire snopfavoritter), men forrige uke brettet vi opp armene og laget en ny variant. Denne sjokoladen minner om den klassiske kinder-sjokoladen med kremet hvitt fyll! Dette er herved en ny favoritt!
2018-02-24 13.45.53Du trenger:

 • 1,5 plate mørk sjokkis (70% kakao eller mer!)
 • 1 ts kokosolje
 • 4 ss cashewnøttsmør*
 • 2 ss kokoskrem
 • 1 ss honning

* Om du ikke har cashewnøttsmør kan du lage, så sant du har en god blender. Kjør 1 – 1,5 dl cashewnøtter i blenderen i ca 2 – 4 minutter avhengig av hvor kraftig blender du har. Husk å ta pauser underveis.

Start med å smelte mørk sjokolade i vannbad med 1 ts kokosolje. Du kan også lage rå sjokolade, her finner du en fin basisoppskrift. Når sjokoladen er smeltet finner du frem en ønsket figurform (kjøpes på Søstrene Grene, Kitchen, helsekostbutikker osv). Fordel 1 ts sjokolade i hver form og beveg godt på sjokoladeformen slik at alle sider av formen er dekket med et tynt lag sjokolade. Sett i fryseren i 5 minutter. I mellomtiden kan fyllet blandes. Kokoskrem er kun den tykke kremet på toppen av kokosmelken. Bland til en smidig masse. Ta så sjokoladeformen ut og fyll 1 ts fyll i hver sjokolade. Fyll så smeltet sjokolade på toppen og sett inn igjen i fryseren for 5-10minutter. Trykk de ut og nyt de med det samme!
2018-02-24 13.50.55Vi klinket til og pyntet noen av våre sjokoladehjerter med litt kakestrø. Dette er snop på sitt beste!

GOD HELG!

6 kommentarer to “SJOKOLADEHJERTER MED KINDERFYLL”

 1. Hei.
  Det står ikke hvor du skal ha i nøttesmør og honning. Jeg gjetter på St det skal sammen med kokoskremen?

  Marit
  March 3, 2018
  • Det stemmer! Alt til fyllet skal bare blandes 🙂

   Linn
   March 5, 2018
 2. Dette er SÅ godt! Anbefaler litt vaniljefrø i også, det blir amazing (litt som de ombarene med fyll).
  Jeg lager superknekkisene dine hele tiden forresten, husker ikke om jeg har sagt det. Sønn e l s k e r de i barnehagen, og i helgen serverte jeg til venninnegjengen sammen med hjemmelaget sjokopålegg <3 Populært. Baker en ny runde nesten hver uke 😀

  Ragnhild
  March 5, 2018
  • Så herlig! Ja, vaniljepulver i en supergodt!
   Så gøy. De lager vi masse også. Så gøy at mini digger det! Du er flink 🙂

   Linn
   March 5, 2018
 3. Er det mulig å bytte cashewnøttsmøret med noe annet? Annen type nøttesmør for eksempel?

  Silje
  March 6, 2018
  • Det går helt fint! Men da blir den ikke hvit som på bildet, selvsagt 🙂

   Linn
   March 6, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV