SYRLIG GELÉSNOP MED BRINGEBÆR

Publisert April 16, 2018 // SNOP/GODIS // 6 Kommentarer

Sponset gelatinpulver

Hei og riktig GOD mandag!
I helgen har vi laget gélesnop i laaange baner. Det er favoritten over alle favoritter hos barna. Etter å ha vært på besøk hos besteforeldre og spist både is og vanlig snop spurte jeg de hva de synes var best, dere kan jo gjette svaret! De foretrekker hjemmelaget snop fremfor kjøpesnopet. Jippi yay!
2018-04-16 14.06.38
Naturkilden har nylig fått inn økologisk gelatin av god kvalitet i 1kg pose. Helt suveren å bruke til hjemmelaget tarmstyrkende gélesnop! Vi koser oss med ulike varianter i helgene, men mine to små propeller kan også få noen geléfigurer rett som det er om anledningen byr seg. De tror dette er snop de bare får på lørdager, så når de får det fordi de har vært “flinke” å spist opp middagen sin på en tirsdag er det stor jubel! Gelatin er på lik linje med kollagen et vidundermiddel for tarmen vår. Siden gelatin er hydrolysert kollagen er det også en boost for hud, hår og negler. Gelatin inneholder en rekke aminosyrer og spesielt glutamin som er en vinner for å bygge vev i kroppen. Mange med en ikke så happy tarm kan derfor merke stor forskjell om en krydrer kostholdet med litt gelatin! Siden det er en ypperlig proteinkilde å regne, er den derfor superfin for små barn i vekst. En kan altså fint putte i en ts eller to i middagsmaten, eller servere litt gelésnop til dessert  🙂2018-04-16 14.06.04

SYRLIGE BRINGEBÆRFIGURER

Du trenger:

 • 200g frossne bringebær
 • Vann så bærene er dekket i kjelen
 • Saften av 1/2 lime
 • 2 ts honning
 • 8-10 dråper stevia (kan sløyfes)
 • 4 ss gelatinpulver

Varm bærene og vannet slik at bærene tiner helt. Tilsett limesaften, søtning og gelatin. Rør hele tiden mens blandingen varmes opp (behøver ikke koke). Finn frem en finmasket sil og hell forsiktig blandingen gjennom silen. Hell litt og litt og “trykk”blandingen gjennom silen med en skje for å få bort bringebærfrøene og evt gelatinklumper. Hell så blandingen i ønskede former. Oppskriften gir ca 4-5 brett med figurer avhengig av størrelse på formen. Har du ikke form? Bruk en plastfolie (eller evt beewrap)kledd form og skjær i terninger selv når den er stivnet. Stivner etter ca 1 time i kjøleskapet. HER finner du oppskrift på geléfigurer med mango, HER med appelsin og HER med eplejuice.

6 kommentarer to “SYRLIG GELÉSNOP MED BRINGEBÆR”

 1. Hvor kjøper du former? 🙂

  Lilly
  April 18, 2018
  • Litt forskjellig. Ebay, søstrene grene og TGR 🙂

   Linn
   April 18, 2018
 2. Er gelatinet smakløst? 🙂 synes vanlig gelatinpulver fra matbutikk smaker så mye..

  Anne
  April 18, 2018
  • Ja, dette er ganske nøytralt. I alle fall i de doseringene jeg benytter 🙂

   Linn
   April 19, 2018
 3. Hei, dette skal nå prøves 🙏🤪! Hvor lenge tror du de holder seg i kjøleskapet?
  Hilsen Cissi

  Cissi
  May 6, 2018
  • Skikkelig digg! De holder seg i allefall i et par uker 🙂

   Linn
   May 6, 2018

Legg igjen en kommentar

HEI!Takk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

ARKIV