Helt tilbake til da min ernæringsinteresse startet som 16åring har jeg synes dette med mage-tarm er ufattelig spennende. Kanskje ikke så rart siden mye av min ungdomtid dreide seg om min kranglete mage. Jeg har siden den gang fasinert meg stort over hvordan tarmen vår fungerer. For tarmen vår er så mye mer enn en fordøyelseskanal (som i seg selv er ganske utrolig). Tenk at den salaten du spiste til lunsj i dag blir til tusenvis av små molekyler som fraktes inn i tarmen ved hjelp av små båter i tarmveggen (helt enkelt forklart) og blir til byggesteiner kroppen vår trenger.
Siden jeg selv fikk ernæringsveiledning som ung ernæringsstudent, og mageproblemene gradvis forsvant har tarmen interessert meg desto mer. Jeg husker jeg stadig spurte professorer og lærere, men det var lite fokus siden dette med tarmforskning bare var i startfasen. Så flyttet jeg til København og lærte så mye mer om sammenhengen mellom tarm og resten av kroppen. Siden den gang har forskningen blomstret, og nå viser det seg at tarmen vår er ganske så fantastisk. Den er ikke bare en fordøyelseskanal, men så utrolig mye mer! Noen kaller den kroppens andre hjerne, da mye viser seg og henge sammen med hvordan vi oppfører oss, tenker og føler. Er ikke det rart? Den huser også et svimlende antall bakterier, og disse bakteriene er helt avgjørende for helsen vår. Visste du at din bakterieflora er helt unik og at hjernen din påvirkes av hva slags bakterier som regjerer i tarmen?

Visste du at tarmen har en overflate på størrelse med en fotballbane?
Og visste du at to tredjedeler av immunforsvaret vårt sitter i tarmen?
Og at den produserer mer enn 20 egne hormoner?

Dette med tarm, bakterieflora, mat for en glad tarm, mat en ikke burde spise og mer til skal vi snakke masse mer om i morgendagens ONLINE foredrag. Det er helt gratis og er bare å slenge seg med på, om du vil! HER er link til påmelding. Foredraget startet kl.20:30 og vi gleeeder oss til å inspirere dere!
31444668_10160396635270596_4498328869274648576_nHåper vi sees!
Ha en fin onsdag!