BUDDA BOWL MED TAHINI DRESSING

Publisert May 4, 2018 // LUNSJ, MIDDAG, SALAT, SAUSER/DRESSINGER // 3 Kommentarer

Hei i fredagen fine lesere!
I går klinket vi til med gratis foredrag om vårt favoritt tema; tarmen. Det er SÅ spennende og et tema som stadig overrasker med nye funn i forskningen. Kjempe gøy med masse positiv respons og engasjement på foredraget, mye mulig vi bør gjenta det veldig snart 🙂 Jeg og Randi har helt dilla på lunsj-bowls om dagen. Eller Budda Bowl som det også kalles. Jeg kunne levd på den type mat og digger følelsen det gir i kroppen! DSC_8299I en Budda Bowl kan du i grunn ha det meste. Det er fint med spinat som base også er det bare å toppe med masse digg! Tenk farger og bruk flere varianter av grønnsaker i en og samme skål. Frukt eller bær er fint for litt sødme, jeg er veldig glad i mango i salaten, men eplebiter eller for ikke å snakke om granateple er også helt nydelig. Belgfrukter som bønner, kikerter eller linser er en fin proteinkilde og en god kilde til plantefiber som tarmbakteriene jubler av. Ha også en god fettkilde, gjerne avokado og/eller nøtter. Kokt quinoa eller ovnsbakte rotfrukter (søtpotetterninger er amazing!) hører også med. Prikken over i`en får du med en digg dressing, en ny favoritt hos meg er tahinidressing!
DSC_8294
Her er oppskrift på en fantastisk god Budda Bowl-variant!

Til 2 skåler trengs:

  • 4 store never spinat
  • 1/2 mango i terninger
  • 1/2 pose frossne edamamebønner
  • 1 avokado
  • 1 stor ovnsbakt søtpotet i terninger
  • 1 stor gulrot
  • 2 stilker vårløk
  • Koriander

Tahinidressing:

  • 100g tahini
  • Saften fra 1 presset sitron
  • 1 hvitløksfedd eller 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper

Start med å ovnsbake søtpotet i terninger (om du ikke allerede har rester fra middagen liggende). Ovnsbak på 210grader i ca 30-40min avhengig av størrelse. Edamamebønnene er ferdig kokt, så de må bare tines eller kokes i typ 1 min. Start med å legge spinat som base i skålen og dander resterende rundt. Avokadoen gjør seg i tynne skiver, gjerne toppet med et dryss sesamfrø. Gulroten har jeg kjørt til strimler i spirulizer, men den kan også raspes eler skjæres i tynne skiver. Topp gjerne med litt koriander og tahinidressing. Dressingen lages i en fei ved å røre alle ingrediensene sammen til en fin jevn saus. Tahini er sesamsmør og er noe bittert, men sammen med sitron og hvitløk, toppet på skåler som dette smaker det helt vidunderlig!
DSC_8320
Nå skal jeg og supersøster dra for å tilpasse brudekjolen min og gå på jakt etter brudesko. Bryllupsreise ble bestilt tidligere i uken, så nå begynner ting falle på plass. Yey!

GOD HELG!

3 kommentarer to “BUDDA BOWL MED TAHINI DRESSING”

  1. Det så skikkelig digg ut! Skal jaggu prøves i helga 😊