BROWNIE MED EN HEMMELIGHET

Publisert May 7, 2018 // BAKST, KAKE, SNACKS // 8 Kommentarer

Hei på dere!
Det nærmer seg 17-mai, og jeg tenkte vie litt oppmerksomhet til kaker og annet digg som passer fint til de kommende fridagene. Først ut er en skikkelig saftig og god brownie. Denne laget jeg første gang helt tilbake til 2011, og siden har den blitt laget jevnt og trutt. Jeg har endret litt på den underveis, så i dag kommer en modifisert og kanskje enda bedre variant. Hemmeligheten til den saftige og blodsukkervennlige kaken er en noe merkelig hovedingrediens: bønner! Kaken kan fint lages helt melfri, men i dagens kokkelering lurte jeg inn litt havregryn. Kaken er søtet med kokossukker og som topping, litt smeltet mørk sjokolade. Denne tar nøyaktig 10 minutter å slange i sammen og ca 25 minutter å steke. Kjapp og enkel kake alle digger! Med de ingrediensene er den godt egnet som frokostkake også 😉 Kanskje noe for 17mai-frokosten? Denne må dere prøve!
2018-05-07 14.32.292018-05-07 14.33.452018-05-07 14.34.23Til en liten form (gjerne en brødform) trenger du:

 • 1 og 1/2 boks sorte bønner (255g)
 • 1 egg
 • 3 ss kakaopulver
 • 1 dl havregryn
 • litt salt
 • 1,5 dl kokossukker
 • 5 ss rapsolje eller smeltet smør
 • 2 ts vaniljepulver
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 plate mørk sjokolade – hakket
 • 1/2 platet mørk sjokolade – smeltet til topping

Forvarm ovnen på 175grader.
Skyll bønnene i en sil og putt de i en blender/foodprosessor sammen med alle de andre ingrediensene (bortsett fra den hakkede sjokoladen). Kjør til en fin kakerøre, hakk mørk sjokolade og rør inn sjokoladebitene. Hell i en form og stek i ca 25 min. Avkjør før du smelter mørk sjokolade i vannbad og topper på kaken. Spis med det samme eller sett i kjøleskapet til dagen etterpå. NYDELIG!2018-05-07 14.25.58Kommenter gjerne om du tester! Trikset her er å fortelle hovedingrediensen ETTER de har spist opp kaken. Hoho!

Så til en liten gladnyhet!
Hver eneste uke får vi henvendelser fra fine folk som vil at vi skal komme å holde kurs om fermentert mat og drikke. Fermenteringskurset vi satt sammen i 2015 har blitt veldig populært og noe vi selv synes er ganske så bra. Det er derfor stor jubel rundt at kurset nå endelig har kommet ONLINE! Kurset består av mange små videosnutter som viser fremgangsmåter og forklarer i detalj hemmeligheten bak et vellykket resultat. Fermentering er gøy og skal også være enkelt. Vi har laget oppskrifter med en sprudlende sunn vri for å få frem smaker vi liker og gode konsistenser. Kurset gir deg tilgang til alt denne i din medlemsportal og selvsagt mange favorittoppskrifter. Se her for mer info.

GOD MANDAG til deg!

8 kommentarer to “BROWNIE MED EN HEMMELIGHET”

 1. Åh nam😍
  Noe jeg kan bytte ut egg med?

  Andrea
  May 7, 2018
  • Du kan faktisk prøve uten, Andrea! Det fungerer ganske så bra! Tips er å sette den kaldt en stund før den spises, da får den “satt seg” litt først 🙂

   Linn
   May 8, 2018
 2. Så herlig at du klarer å lure inn bønner i browniesene dine!

  Belgfrukter er noe vi burde spise mer av, så hvorfor ikke kombinere det med sjokoladekaken 🙂

  Folk er gjerne litt skeptiske til bønner, så trur du har rett når det kommer til å vente med å avsløre hovedingrediensen.

  Julie Henriksen
  May 8, 2018
  • Hehe! Ja, lurt å vente til ETTER de har spist! Denne tror jeg mange får “bakoversveis” av, i positiv forstand. Suuuuper god!

   Linn
   May 8, 2018
 3. Denne kaka ble jo bare supergod!!! Og alle som smakte ble veldig overrasket over at de inneholdt bønner 🙂 Skal garantert lage denne flere ganger.

  Lillian
  May 13, 2018
  • Herlig! Jeg er helt enig. Denne skal lages til 17mai-selskapet! 🙂

   Linn
   May 14, 2018
 4. Laga denne i går: veldig god! Stiller definitivt søtsuget, og det er jo ikkje alltid sunne erstatningar gjer 😉
  Hadde den i kjøleskap og åt dagen etter, smaken kjem best fram når den har blitt romtemperert synes vi.
  I staden for vannbad til toppinga brakk eg sjokoladen opp i bitar og fordelte ut over kaka og sette denn inn kort i ovnen på ettervarmen slik at den smelta ut over kaka så glasuren «gjorde seg sjølv» 🙂

  Camilla
  May 20, 2018
  • Så deilig! Og godt tips med sjokoladen. Den er sååå godt 🙂

   Linn
   May 23, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV