AVOKADO-LIME KAKE – OPPSKRIFTSREPRISE

Publisert May 10, 2018 // KAKE // 2 Kommentarer

Hei på dere!
Siden jeg vier uken til litt sunnere søtt og passende mai-kaker kommer det i dag enda en kake-favoritt. En kake som like gjerne kan spises til frokost om du vil! Når hovedingrediensen er avokado så forstår du kanskje hvorfor. En kake proppet med næring. En kan vel ikke ønske seg mer enn det? Oppskriften er publisert her på bloggen før, og blitt trykket i fler magasiner, blitt servert på mange kakebord og desserttallerkener opp igjennom. En knakende god frisk kake dere bør prøve!
Kake5
Til en medium springform (18cm) trenger du: 

Bunn:

Bland alle ingrediensene til en fast deig. Trykk deigen ut i kakeformen. Sett i fryseren mens fyllet lages.

Fyll:

 • 2 medium store avokadoer
 • 2 ss kokossirup/honning
 • 1 neve aprikoser (gjerne økologiske)
 • 4 ss Cocosa kokosolje
 • 1 ss revet limeskall (fra økologisk lime)
 • saften fra 1 presset lime

Kjør alle ingrediensene i blender eller stavmikserbeholder til en jevn fin masse. Ta ut kakeformen fra fryseren og fyll den med avokado-limefyllet. Sett tilbake i fryseren i et par timer. Ta den gjerne opp 10-15minutter før den skal serveres. Rett før servering kan du toppe kaken med hva du måtte ønske. Frisk frukt, bær eller smeltet sjokolade. NYT!
Kake2Kake4Kake7Foto: Hans Ola Hevrøy, Soma

Ha en fortsatt fin fri-torsdag!

2 kommentarer to “AVOKADO-LIME KAKE – OPPSKRIFTSREPRISE”

 1. Hei! Kan denne kaken stå i fryseren et par dager?

  Lise Haukeberg
  June 5, 2018
  • Ja! 🙂

   Linn
   June 6, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV