Jeg må le! Ernæringshjertet mitt smiler bredt etter en altfor koselig kommentar fra en annen mamma i barnehagen til gutta mine. Ellis har nå blitt 5,5 år og stor gutt. Han forstår mye, er lærevillig og har som sin far en skikkelig klisterhjerne. Det siste halvåret har han fått lov til å være med meg på “Matkurs for små kokker“. For han er dette noe av det kuleste han vet, og også utrolig stas for meg. For de av dere som har fulgt meg opp i gjennom årene vet dere at han har sittet på benken og laget mat med meg siden han kunne sitte selv. Han har fått tatt del i spesielt bakingen og som et resultat av det er baking noe av det beste han vet. Han putter egg, havregryn, moser bananer og skriver ned på en lapp hva han bruker. Nøyaktig som mamma. Etter han har fått lov til å henge med meg på kurs har han lært det barna på kurs lærer, nemlig dette med å spise masse GLADMAT som kroppen jubler av, og ikke så mye POFFMAT. Han vet godt hva som er gladmat og hva som er poff, og han vet også at bakteriene i magen trenger masse gladmat for at de skal kunne gjøre jobben sin. Det artige her er at denne lektyren har han lært kompisene sine! Så når en annen mamma kommer bort til meg og forteller at sønnen har kommet hjem og fortalt at det er viktig å spise masse grønnsaker og fisk så bakteriene i magen har det bra, kan en ikke gjøre annet enn å spise bredt. “Han er sønnen til en ernæringsfysiolog, han!”. Fine gutten min!
2