SELVPLUKK AV GRØNNSAKER

Publisert September 10, 2018 // Uncategorized // 2 Kommentarer

God mandag!
Vi er tilbake etter en fantastisk miniferie i Ålborg. Med fler andre par har vi hatt et fullspekket program hele helgen, fått oppleve sider av Ålborg vi ellers aldri ville få opplevd, og hatt fantastiske matopplevelser. Det er jaggu fint å være norsk i Danmark!

Etter tre, nesten fire dager vekk fra gutta våre var det himla deilig å se de igjen i dagtidlig. Jeg kjente på behovet for litt ekstra tid med gutta, så i dag plukket jeg de opp fra barnehagen ekstra tidlig og tok de med meg på gårdsbesøk i finværet.2018-09-06 16.55.33 En fordel med å bo “på landet” er tilgang til fine råvarer kun en bitteliten kjøretur unna. På Skauen gård fikk vi gått natursti og plukket grønnsaker med barna. Vi hamstret brekkbønner, gulrøtter, mais, rødbet og litt squash. Dette er en fin tradisjon jeg selv er vokst opp med og som jeg har satt stor pris på opp i gjennom barndommen. Nå skaper jeg gode tradisjoner med mine små, og det gledes langt inn i hjerterota å se hvordan de frydet seg ute i åkeren.
2018-09-06 16.59.252018-09-06 17.12.09Lurer du på hvordan få barna til å spise mer grønnsaker? Ta de med på selvplukk og ikke minst la de få ta del i matlagingen etterpå! Vi har brukt mange av grønnsakene til middagen i dag. Femåringen har både fått steke og hakke, slik blir det grønnsakspisende barn av!

2 kommentarer to “SELVPLUKK AV GRØNNSAKER”

 1. Dette var fantastisk inspirerende! For en bra måte og gjøre barna mer nysgjerrige på, og glad i, grønnsaker!

  Vi var i Danmark i fjor sommer og jeg ble imponert over hvor mange lokale salg det var av grønnsaker langs veien. Bøndene hadde satt opp et bord med masse ferske grønnsaker, og en liten boks hvor man kunne putte i litt penger for å betale for varene.

  Godt å se at du tar med barna ut på åkeren! De blir sikkert lettere med på å lage maten også, nå som de har høstet grønnsakene selv.

  Julie Henriksen
  September 21, 2018
  • Ja, det er jo så koselig! Helt enig 🙂

   Linn
   September 21, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV