FOKUS PÅ ETTERMIDDAGENE – SKATTEKISTE MED FISK

Publisert September 12, 2018 // MIDDAG // 2 Kommentarer

Har du noen ganger tenkt over at hverdagene er ganske like? Alt blir rutine og dagene flyter litt i hverandre. Etter jeg fikk barn, spesielt barnehagebarn har jeg følt at spesielt ettermiddagene bare forsvinner. Jeg er heldig som kan ha full fokus på kos rundt frokostbordet og levere sent i barnehagen, men ettermiddagene flyr ofte bare forbi. Dette hører jeg også mye på klinikken, folk flest synes hverdagen og da spesielt ettermiddagen forsvinner før man rekker knipse. Jeg tenker da på slitne barn, sulte foreldre, middagslaging, aktiviteter eller lekser, kveldsmat og nattasang. Alt går i reprise og vipps er klokken over åtte og de aller fleste synker ned i sofakroken. Høres dette kjent ut?

Jeg synes hver dag bør være en liten fest og at ettermiddagene trenger litt mer fokus. Det behøver ikke være store ting, men små ting som gjør en forskjell for store og små. Det kan være å sette av en times tid før eller etter middag med en kopp te og puslespill, eller å flytte hele middagen ut. Sistnevnte gjorde vi i dag. Jeg laget små foliepakker med fisk i en fei mens pastaen kokte, pakket sekken med asjetter, bestikk og drikke, og tok med barna på en liten gåtur inn i skogen før vi fyret opp grillen. Dette tok slettes ikke noe lenger tid enn en ellers så hektisk ettermiddag, men i dag hadde vi tid til lek med gutta mens fisken fikk seg noen minutter på grillen, også smaker middagen SÅ mye bedre om vi kan spise den ute.IMG_5959Denne middagen har tilnavnet Skattekiste med fisk hos oss, og lages enkelt ved å skjære valgfri fisk i terninger, hakke opp valgfrie grønnsaker, legge til noen klatter med smør, litt krydder og pakke igjen. De trenger ca 10-12 minutter på bålet og kan spises som de er eller kombinere med litt quinoa/pasta og kanskje en klatt rømme. I dag hadde vi ørret og ertepasta (fra Rema) med sukkererter, gulrot, brokkoli og løk. NAM! Min erfaring er at en slik tilberedning av maten fører til at gutta spiser mye mer enn ellers. Treåringen vår er nemlig inne i en periode med særs dårlig spising, spesielt til middag, men i dag spiste han opp rubbel og bit! Herlig!

Nå venter straks en fin gjeng på meg. Vi skal ha Livesending med “spis deg slank og glad gjengen”. Elsker å følge de opp tett mot målet!
Ha en toppers onsdag!

2 kommentarer to “FOKUS PÅ ETTERMIDDAGENE – SKATTEKISTE MED FISK”

 1. Hvordan er linsepasta og ertepasta på smak? 🙂 Er det innholdsmessig bedre enn rema sin økologiske og glutenfrie? 🙂

  Gunnhild
  September 19, 2018
  • Ja, definitivt! Det blir to vidt forskjellige produkter som egentlig ikke kan sammenlignes. Linsepasta eller ertepasta er laget av kun erter/linser. Spes linser er rike på protein og begge inneholder masse bra næring til kroppen i forhold til glutenfri pasta som kun består av stivelsesrike meltyper med lite næring 🙂

   Linn
   September 21, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV